Đukanović: Crna Gora vrlo istrajno na putu svoje evropske budućnosti
Foto: DPS

Konvencija u Petnjici

Đukanović: Crna Gora vrlo istrajno na putu svoje evropske budućnosti

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đuaknović izjavio je večeras da u Crnoj Gori još uvijek nije stasala državno odgovorna politička alternativa Demokratskoj partiji socijalista.

“U 12-toj godini od nezavisnosti ipak prisustvujemo rekao bih veoma upornim destruktivnim pokušajima opozicije u Crnoj Gori da revidira sve ono što su građani slobodnom voljom odlučili 21. maja 2006. godine. Znači ovo nije nikakva interpretacija političkih namjera opozicije. Oni to govore veoma direktno i ne treba ih tumačiti”, rekao je on na završnoj Konvenciji te stranke u Petnjici.

Kako je dodao, opozicija suštinski želi da ponište odluku o nezavisnosti.

“Zato ne možemo da kažemo da smo uoči nekih rutinskih izbora na kojima ćemo samo izabrati vlast u Petnjici, jednako tako i u Mojkovcu, na Cetinju i u Tuzima, nego ti izbori imaju mnogo dublji značaj za političku stabilnost Crne Gore i za njenu budućnost. Dakle, danas je zapravo pitanje jesmo li mi i dalje istrajno na onom kursu koji smo zacrtali 2006. godine ili smo u nekom premišljanju”, rekao je on.

ivan7100

On je dodao da se nažalost i na Balkanu sve češće čuju neke formulacije koje smo pomislili da su već zauvijek odbačene. Iz 90-tih godina, koje su doveledo one tragedije do koje su dovele u nekadašnjoj zajedničkoj državi Jugoslaviji.

“Zato mi mislimo da bilo kakvo nacionalno zatvaranje ili svrstavanje, nacionalno ili vjersko, nije dobro”, rekao je on obraćajajući se manjinama.

Kako je dodao, prije par dana su bili u prilici da čuju proklamaciju opozicije kada kažu da bi oni mijenjali Ustav i da bi u Ustavu u pisali da je Crna Gora država crnogorskog i srpskog naroda.

ivan7121

“A šta je sa ostalima? I po čemu su drugi mimo Crnogoraca i Srba manje važni, po čemu su drugorazredni u odnosu na Crnogorce i Srbe? Da li su manje dali obnovi crnogorske nezavisnosti ili više? Dakle, dali su sve što su mogli da daju i zbog toga Demokratska partija socijalista ima visoko poštovanje prema ulozi manjina u crnogorskom društvu i zbog toga je i naša državna politika takva, zato što tu državnu politiku presudno opredjeljuje Demokratska partija socijalista”, rekao je on.

On je rekao da je na osnovu onoga što je vidio ovih dana širom Crne Gore ubijeđen da se Crna Gora ne koleba, da je Crna Gora vrlo istrajno na putu svoje evropske budućnost.

“Zbog toga moramo pobijediti i na petnjičkim izborima u nedjelju, da bismo iz Petnjice i sa svakog drugog mjesta jasno poručili rušiteljima Crne Gore da im u Crnoj Gori nema mjesta ili makar da im nema mjesta u državnoj vlasti Crne Gore”, naveo je Đukanović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.