Nagrađeni za društveno odgovorno poslovanje

U 2017.godini

Nagrađeni za društveno odgovorno poslovanje

Preduzećima iz Crne Gore Unija poslodavaca dodijelila je nagrade za društveno odgovorno poslovanje za 2017. godinu.

Time je nastavljena praksa započeta prije tri godine, a kojom ima za cilj da u javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno-odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

Dodijeljene su nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, i to u kategorijama: briga za zaposlene, briga za životnu sredinu i briga za zajednicu. 

Za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja u svom poslovanju, nagrađen je Crnogorski Telekom kojem je dodijeljena Glavna nagrada za 2017. godinu – za društveno odgovorno poslovanje u sve tri navedene kategorije. Ekspertu za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Crnogorskom telekomu, Jeleni Radonjić Đurković, nagradu je uručila predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović.       

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2017. godinu, nagradu u kategoriji veliko preduzeće dobila je Societe Generale banka Montenegro, dok je u kategoriji malo preduzeće, nagrada pripala kompaniji Bild studio. Predsjedniku Odbora direktora SGM, Miloradu Katniću i izvršnoj direktorki Bild studija, Aleksandri Bošković, nagradu je uručila doc. dr Vesna Simović Zvicer. U kategoriji srednje preduzeće, nagrada nije dodijeljena. 

U oblasti “Briga za životnu sredinu” za 2017. godinu, nagrada u kategoriji veliko preduzeće, dodijeljena je kompaniji Erste bank. Direktorki Službe za komunikacije Erste banke, Dragani Crvenici, nagradu je uručila Fiona Mekluni, stalna koordinatorka sistema UN u Crnoj Gori. Dragan Radić, viši specijalista za poslodavačke aktivnosti kancelarije Međunarodne organizacije rada za centralnu i istočnu Evropu, uručio je nagradu Teni Božović, zamjenici izvršnog direktora Luke Kotor koja je dobitnik nagrade u kategoriji srednje preduzeće. U kategoriji malo preduzeće nagrada nije dodijeljena. 

U oblasti “Briga za zajednicu” za 2017. godinu, ravnopravni dobitnici nagrada u kategoriji veliko  preduzeće su Societe Generale banka Montenegro, Crnogorska komercijalna banka i Crnogorski elektrodistributivni sistem. Predsjedniku Odbora direktora SGM Miloradu Katniću, glavnom izvršnom direktoru CKB Polu Kovaču i šefici Službe za korporativne komunikacije CEDIS-a Mariji Jovović, nagrade je uručio direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir M. Mugoša. 

U kategoriji srednje preduzeće, ravnopravni dobitnici nagrada su Luka Kotor i Uniqa osiguranje. Zamjenici izvršnog direktora Luke Kotor Teni Božović i izvršnoj direktorki Uniqa osiguranja Neli Belević, nagradu je uručio direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Aleksandar Pavićević.  On je uručio nagradu i Aleksandri Bošković, izvršnoj direktorki preduzeća Bild studio koje je dobitnik nagrade u kategorji malo preduzeće. 

Javni konkurs za "UPCG nagradu za DOP“ za 2017. godinu bio je otvoren od 11. oktobra do 3. novembra, a prijave su mogle da podnesu sve kompanije registrovane u Crnoj Gori. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.