Interpol: Uhapšeno 40 trgovaca ljudima, spašeno 236 djece
Ilustracija

Interpol: Uhapšeno 40 trgovaca ljudima, spašeno 236 djece

Interpol je saopštio da je uhapšeno 40 osumnjičenih za trgovinu ljudima, te da je u velikoj policijskoj akciji u pet afričkih zemalja spašeno skoro 500 njihovih žrtava.

Međunarodna policijska agencija sa sjedištem u Francuskoj u četvrtak je objavila da je među spašenima bilo 236 maloljetnih osoba. Akcija je realizovana ranije u novembru u Čadu, Maliju, Mauritaniji, Nigeru i Senegalu, javlja Anadolija.

Iz Interpola navode da su osumnjičeni optuženi da su prisiljavali žrtve “da se bave aktivnostima od prosjačenja do prostitucije, ne obazirući se na uslove rada ili ljudske živote“.

Akcija je dio projekta Sahel, koji finansira njemačka Vlada, a čiji je cilj borba protiv trgovine ljudima.

Interpol je naveo da su se zvaničnici iz cijele regije sastali nakon akcije kako bi razgovorali o narednim koracima za žrtve i prekograničnoj saradnji u vezi suzbijanja trgovine ljudima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.