Prinovili se: Audi poklonio igračima Reala najnovije modele automobila (FOTO)(VIDEO)

Svake godine novi Audi, po izboru...

Prinovili se: Audi poklonio igračima Reala najnovije modele automobila (FOTO)(VIDEO)

Fudbaleri 'kraljevskog kluba' malo su se prinovili, barem što se voznog parka tiče. Jedan od njihovih najvećih sponzora, Audi, uručio im je svoje najbolje modele, a momci su se okušali i u trci na simulatorima Formule 1.

Svake godine novi Audi, po izboru... Taman se navikneš na ovaj koji voziš, kad - evo, stigao ti je novi! Tako nekako izgleda 'svakodnevica' fudbalera madridskog Reala. Jedan od najvažnijih sponzora 'kraljeva' je njemački proizvođač automobila Audi koji svake godine u novembru igrače 'počasti' svojim najnovijim modelima. Bez obzira na to što svaki igrač Reala bez problema može priuštiti njihove najskuplje modele, zašto ne iskoristiti sponzorsku darežljivost. 

Ove je godine Audi uz druženje i podjelu novih 'mašina', organizivao i takmičenje 'realovaca' na simulatorima Formule 1. 'Vozili' su fudbaleri jedni protiv drugih, pa potom i trku svi zajedno. Najbolje se snašao Načo Fernandez, ako mu 'zapne' u fudbalu sigurno je da bi mu neka od ekipe Formule 1 mogla ponuditi ugovor. Iza sebe je ostavio iskusnog kapetana Serhia Ramosa, a treći je bio Marko Asensio. 

Po tom su se 'ključu' dijelili i automobili. Tako je onaj najprestižniji 'pao' u ruke Kristijana Ronalda. Ipak se zna ko je najveća zvijezda, njemu ide crni RS7 Performance. Čisti užitak koji 'pod haubom' skriva 605 konjskih snaga, a cijena mu je, zavisno o opremi, od 150.000 eura pa sve do 200.000. Za brzi auto se odlučio i kapetan Serhio Ramos, on će se ulicama Madrida voziti u atraktivnom bijelom kabrioletu R8 Spyder s 420 'konja', vrijednom oko 200.000 eura. Luka Modrić odlučio se pak za porodični Q7 Sport, ipak ima troje djece, a ovaj urbani terenac pruža dovoljno mjesta za peteročlanu porodicu. Modrić je uzeo srebrni, a za isti su se model odlučili i Kovačić (bež), Valejo (bijeli), Kasilja (crni), Sebaljos (siva), Karvahal (bež), Kasemiro (srebrni), Bejl (crni), Isko (sivi)... 

Od ostalih treba istaknuti dobar 'ukus' za automobile kod Varanea (RS6 Performance), Navasa (RS7 Performance), Benzema je uzeo RS5, dok će se trener Zinedine Zidane voziti u RS6 Performance modelu...

 

Izvor: Tportal.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.