BDZ:  Herojima se ne mogu nazivati oni koje je međunarodna zajednica krivično osudila

BDZ: Herojima se ne mogu nazivati oni koje je međunarodna zajednica krivično osudila

Bošnjačka demokratska zajednica u Crnoj Gori se ne može složiti sa ocjenama koje dolaze iz krugova političkih predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori da su Mladić i Karadžić nepravedno osuđeni te da su u tom smislu heroji srpskog naroda, saopštio je predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice(BDZ) u Crnoj Gori Hazbija Kalač.

"Pravda se u svim pojavnim oblicima uvijek odnosi na budućnost a ne na prošlost jer se prošlost ne može izmijeniti, a budućnost se treba učiniti pravednijom i sigurnijom za sve ljude", kazao je Kalač.

Sa druge strane, kako dodaje herojima se ne mogu nazivati oni koje je međunarodna zajednica krivično osudila, "ali sigurno sa time se neće složiti i ona tiha većina u srpskom narodu koja ne prihvata niti ima razloga da prihvati teret zločina genocida da je učinjen u njeno ime".

"Uvjereni smo da svaki pojedinac unutar sebe, bez obzira da li je doprinio ili nije doprinio učinjenom zločinu, osuđuje i ne može da prihvati zločince kao heroje", zaključio je Kalač.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.