2 miliona eura za zapošljavanje i zaštitu prirodnih resursa
Informativna sesija u Nikšiću

Iz Programa Crna Gora- Srbija

2 miliona eura za zapošljavanje i zaštitu prirodnih resursa

U okviru Prvog poziva za dostavljanje predloga projekata za Program prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020 korisnicima će na raspolaganju biti 2 miliona eura za projekte u oblasti zapošljavanja i zaštite prirodnih resursa, saopšteno je na Informativnoj sesiji koja je tim povodom održana u Nikšiću.

Predstavnik Ministarstva evropskih poslova Miodrag Račeta je podsjetio da su u okviru prethodne finansijske perspektive finansirana 34 projekata ukupne vrijednosti EU sredstava u iznosu od 6,2 miliona eura. 

"Naglasio je da je ovo prvi od tri planirana poziva u okviru ovog programa i izrazio nadu da će ponoviti veliko interesovanje kakvo je bilo u prethodnoj perspektivi kada je podnijeto 297 projektnih predloga", saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović je izrazio zadovoljstvo što se ta Opština nalazi u programskoj oblasti. Istakao je spremnost lokalne uprave da učestvuje u ovom Pozivu i ponudi kvalitetne projektne predloge.

Potencijalni korisnici su imali priliku da na skupu dobiju potrebne informacije o raspoloživim sredstvima, prihvatljivosti korisnika i troškova, potencijalnim aktivnostima, kao i načinu apliciranja.

Rok za dostavljanje rezimea projekta je 26. januar 2018. 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.