Ana je bila miljenica svog oca Ratka Mladića a onda se za tren sve promijenilo
Ratko Mladić

Ana je bila miljenica svog oca Ratka Mladića a onda se za tren sve promijenilo

Ana, jedna od najboljih studentkinja medicine, bila je miljenica svog oca Ratka Mladića. A onda je 24. marta 1994. godine uzela očev najdraži pištolj i u porodičnoj kući izvršila samoubistvo.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske, koji je u srijedu osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, progona, istrebljenja, zločina protiv čovječnosti, ubistva, nehumanog djela prisilnog premeštanja, deportacije, terorisanja i protivpravnih napada na civile i uzimanje talaca, posle ove tragedije postao je još suroviji.

Ana, koju je Mladić zvao svojom zvijezdom, bila je jedna od indirektnih žrtava sada već osuđenog zločinca. Na oca je bila ponosna, posjećivala ga je na ratištu, a onda se 1994. godine nešto dogodilo i podigla je ruku na sebe.

Bivši komadant Vojske RS oduvijek je tvrdio da njegova ćerka Ana nije izvršila samoubistvo, već da je poginula “od srpske ruke”, a posle hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući u kojoj su u to vrijeme bili njeni brat i majka. U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe.

Istraga o smrti, navodno, nikada nije završena, jer bivši general VRS nije dozvolio.

Jedan vojni ljekar je svjedočio da je pištolj kojim se navodno ubila pronađen je u njenoj lijevoj ruci, iako je bila dešnjakinja. Obdukcioni nalaz pokazao je da je zrno ostalo u glavi, a s obzirom na to da je u pitanju „tetejac“, čije zrno ima ogromnu kinetičku energiju, nevjerovatno je da se zadrži u lobanji ako se puca iz neposredne blizine.

Gradom su kružile priče da je ubistvo organizovao čuveni beogradski kriminalac koji je radio za Državnu bezbjednost, čije je paravojne formacije i šlepere Mladić protjerivao iz Republike Srpske.

Pisalo se i da je glavni uzrok njenog samoubistva bio njen dečko Dragan koji je poginuo na ratištu u BiH. Navodno, Mladiću se Dragan nije sviđao i nije želio da nejgova "zvijezda" bude sa njim u vezi. Pisalo se da je on sredio da bude mobilizovan i poslat na ratište gdje je kasnije i poginuo. Navodno, Ana je to saznala.

Gubitak ćerke Mladić je teško podnio, a Anu su pred sahranu obukli tehničari, ali je Mladić na sopstveno insistiranje poslednji put našminkao ćerku.

Smrt ćerke uticala je da se ponašanje Ratka Mladića drastično promijeni, a oni bolje upućeni u dešavanja oko generala kažu da je posle tragičnog događaja Mladić potpuno promijenio čak i ratnu taktiku.

U jednoj od svojih knjiga publicista Ljubodrag Stojadinović koji je dobro poznavao generala Mladića dok je ovaj bio na vrhuncu svoje vojničke moći, je napisao da je “gubitak ćerke mogao robusnom generalu da zamagli osjećaj za patnje drugih, a naročito neprijatelja”.

Izvor:Blic.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.