Sinu Nasera Keljmendija određen pritvor
Naser Keljmendi

Beograd

Sinu Nasera Keljmendija određen pritvor

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana sinu jednog od vođa najjačih albanskih kriminalnih klanova Nasera Keljmendija, Elvisu koji se sumnjiči da je tukao svoju djevojku J. R. i jer je nezakonito držao pištolj sa šest metaka u stanu u kojem su boravili.

Portparol suda Ivana Ramić rekao je za Tanjug da je pritvor Keljmendiju određen na predlog tužilaštva zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, kao i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo.

Elvis Keljmendi (39) uhapšen je u utorak u Beogradu nakon što ga je djevojka prijavila za nasilje, prenosi RTS.

"Keljmendi je na saslušanju kod tužioca negirao da ju je tukao i rekao je tužilaštvu da mu je iz stana u utorak odnijela milion dinara", rekao je njegov branilac Nebojša Perović.

"Moj branjenik je tužiocu ispričao da ga je J. R. (25) jurila da je preko prijatelja ubaci da igra u seriji "Senke nad Balkanom'', ali pošto to nije uspio, ona je promijenila svoj stav", naveo je Perović.

U utorak su zajedno prespavali u stanu, a nakon što je on otišao, djevojka je ostala da spava.

Perović je napomenuo da je Keljmendi u svojoj odbrani naveo da se u stan vratio tek po pozivu policije radi pretresa i tada je primijetio da mu je nestalo milion dinara.

Keljmendijev advokat je dodao da oštećena ima nalaz ljekara iz Urgentnog centra Novom Sadu prema u kojem se konstatuje da ima dva ili tri hematoma stara dva dana.

Portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić ranije je rekla je Tanjugu da je Keljmendi saslušan zbog sumnje da je izvršio krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i municije.

Policija je juče saopštila da se nakon pretresa garaže i stana pronašla pištolj u ilegalnom posedu i šest metaka.

Sa pomenutom djevojkom je bio u vezi oko osam mjeseci. 

Specijalno tužilaštvo Kosova tereti njegovog oca Nasera Keljmendija, za organizovani kriminal, ubistvo Ramiza Delalića i kupovinu, posjedovanje, rasturanje i neovlašćenu prodaju raznih vrsta narkotika i u toku mu je suđenje.

Mediji pišu da se on smatra vođom jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu i da se godinama nalazi na "crnoj listi" SAD.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.