Djevojčica(8) stradala od udara voza na granici Srbije i Hrvatske
ilustracija

MUP potvrdio

Djevojčica(8) stradala od udara voza na granici Srbije i Hrvatske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je informaciju da je u blizini granice te zemlje sa Srbijom u naletu voza smrtno stradala djevojčica iz Avganistana.

"Nažalost, tačna je informacija kako je 21. novembra 2017. godine oko 20 sati na području Republike Srbije, blizu granice s Republikom Hrvatskom (oko 250 metara u dubini teritorija Republike Srbije) došlo do naleta teretnog voza na dijete koje je smrtno stradalo. Poznato nam je da se voz kretao na relaciji Tovarnik - Šid, dok nam detalji događaja nisu poznati s obzirom da se događaj dogodio u Srbiji te su uviđaj sprovodili tužilaštvo i policija Republike Srbije. ", saopšteno je iz MUP-a Hrvatske, javlja Anadolija

Navedenoga dana, kako je saopšteno, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske termovizijskom kamerom uočili su grupu osoba, koje su stajale uz južni kolosjek pruge na udaljenosti oko 300 metara od granične linije u dubinu Republike Srbije. Nekoliko trenutaka nakon uočavanja grupe, policijski službenici čuli su neprekidni zvuk sirene lokomotive i kočenje kompozicije voza s mjesta gdje su osobe uočene. 

"Nakon kratkog vremena do policijskih službenika na granicu su dotrčale nepoznata ženska i nepoznata muška osoba s djetetom u naručju, koje je bilo vidljivo teško povrijeđeno u predjelu glave s tragovima krvi na licu i otvorenom ranom na zatiljku. Dijete nije davalo znakove života, a policijski službenici odmah su zatražili dolazak Hitne medicinske pomoći. Budući da je otežan pristup osobnim vozilima poljskim putem do mjesta gdje se policija nalazila, policijski službenici prevezli su dijete i ženu u terenskom vozilu na parkiralište željeznice Tovarnik kako bi u što kraćem vremenu dočekali ekipu Hitne medicinske pomoći zbog ukazivanja ljekarske pomoći dok je muška osoba zadržana na granici s još pet osoba iz grupe", navedeno je u saopštenju.

Ekipa Hitne medicinske pomoći je u 21.10 sati konstatovala smrt djeteta.

"Na osnovu ličnog iskaza majke djeteta koja se izjasnila kao državljanka Avganistana došli smo do saznanja da je preminulo dijete njezina kći rođena 2009. godine. Policijski službenici upoznali su majku djevojčice o daljnjem toku događaja te je ona dragovoljno pristala vratiti se, zajedno sa ostatkom grupe, u Republiku Srbiju", navedeno je iz MUP-a Hrvatske.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.