Đukanović: Da pobjeđuje Cetinje, da bi pobjeđivala Crna Gora
Foto: Facebook

Konvencija na Cetinju

Đukanović: Da pobjeđuje Cetinje, da bi pobjeđivala Crna Gora

Pokažimo 26. novembra da se ne koleba Cetinje, da se ne koleba Crna Gora, da pobjeđuje Cetinje, da bi pobjeđivala Crna Gora, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović pred prepunim Sportskim centrom na Cetinju, na večerašnjoj završnoj konvenciji liste “Cetinje pobjeđuje! DPS – Milo Đukanović”.

"Onako kako je Cetinje bilo stameni stožer hiljadugodišnjeg trajanja i slobode Crne Gore, tako je Cetinje bilo stameni oslonac savremene politike Crne Gore, koju je tokom četvrt vijeka predvodila Demokratska partija socijalista. Koliko god je svakoj partiji važna podrška svakog pojedinca iz svakog dijela Crne Gore, ipak posebnu inspiraciju svakome predstavlja podrška iz Prijestonice, tako je bilo svih ovih 25 godina, tako je i danas. Samo zahvaljujući toj podršci, uspjeli smo da savladamo sva teška iskušenja sa kojima se suočavala savremena Crna Gora. Bilo bi dovoljno i za čitav vijek, a ne za čevrt vijeka“, kazao je lider DPS-a. 

Đukanović je kazao da je DPS partija koja je uspjela da tokom 25 godina upravljanja državnom politikom Crne Gore sačuva mir, multietnički sklad, građansku državu, unaprijedi ekonomsku održivot, sačuva zemlju od  NATO bombardovanja, te da obnovi državnu nezavisnost Crne Gore, nepravedno oduzetu prije čitavog vijeka. 

"Uradili smo to na način kojim se možemo ponositi, bez prolivene kapi krvi, bez izazivanja nestabilnosti, potezom olovke, uz poštovanje strogih evropskih pravila. Za samo 11 godina uspjeli smo da Crnu Goru uvedemo u prestižni sistem evropskih i evroatlantskih vrijednosti, da od najnerazvijenije republike bivše Jugoslavije napravimo najrazvijeniju ekonomiju Zapadnog Balkana. Uradili smo to zahvaljujući dobrom domaćinstvu DPS, koja je uvijek oslonjena na većinsku podršku građana Crne Gore i građana Prijestonice“, kazao je Đukanović i dodao da posao nije završen, te da dalje treba raditi na ekonomskom napretku, predanoj izgradnji kapitalne infrastrukture, na čijim će se temeljima dalje unapređivati poslovni ambijent, ali da se nastavlja i institucionalna dogradnja naše države, čime će se obezbijediti dugovječnost države. 

"Sprovodićemo beskompromisne sveobuhvatne reforme u svim oblastima, posebno u obrazovanju. Zbog toga su nam potrebe nove pobjede, da bi sa nadahnućem ove, ostvarili i pobjede na predsjendičkim i svim sljedećim lokalnim izborima na proljeće 2018“, zaključio je predsjednik DPS. 

Govoreći o političkoj konkurenciji na predstojećim izborima, Đukanović je kazao da su Cetinjani ovih dana prisustvovali histeričnim ispadima lidera opozicionih političkih partija koji su se svojim prostačkim jezikom, a prije svega svojim neznanjem, predstavili prije kao relikt srednjevjekovne Crne Gore, nego kao savremeni političari. 

"Prije svega se predstavljaju svojim lažnim identitetom - takve obmane ne mogu proći na Cetinju. Da se moglo obmanom proći ovdje, Cetinje ne bi bilo stameni oslonac nacionalnog dostojanstva i slobode Crne Gore. Pogledajmo samo lidera Demokrata. Demagog, valjda zbog svoje nedostatne konstitucije, jedva viri iza govornice i stalno poziva na dvoboje. Rođen i odgajan u srcu velikosrpske ideologije. Je li apsolutno sljepilo ili apsolutna glupost kada on govori šta je patriotizam. Ima li veće krađe nego da građanima hoćete da ukradete njihovu državnu kuću, ono što je Bečić radio sa svojim partijskim drugovima i idolima iz SNP-a? Ima li goreg kriminala nego pripadati politici koja je formirala Sedmi bataljon,  koji je htio da hapsi crnogorsku mladosti i da oduzme pravo na budućnost? Ima li veće laži od predstavljanja slogana “Pobjede, a ne podjele”, čovjeka koji nikada do sada nije pobijedio, a podijelio je sve čega se dohvatio. Triput je pregnuo, i svaki put se spotakao. Prvo ga je do nogu potukao Migo Stijepović na lokalnim izborima u Podgorici, potom Srđan Milić na partijskim izborima u SNP-u, a na proteklim parlamentarnim izborima ne samo da ga je pobijedila DPS, nego ga je pregazio i DF. To je onaj isti čovjek koji je nakon oceubistva napustio SNP, prethodno duboko zavukavši ruku u njihovu blagajnu, ako je suditi po pozivu njegovih partijskih drugova da vrati 100.000 eura koje su uložili u njega“, kazao je Đukanović i dodao:  

"Hvala, takva odbrana Cetinju ne treba, jer kad bi došlo do toga da ga brani Aleksa, odbranio bi ga taman kao što je odbranio i beogradske mostove tokom bombardovanja. Neka nastavi da se igra sa kanticama i lego kockicama, neka zida gradove od pijeska, neka ostavi Cetinje“. 

Osvrćući se na posljednji nastup GP URA na Cetinju, Đukanović je ocijenio da je riječ o interesnoj grupaciji, predvođenoj Abazovićem i nevaspitanim cetinjskim besposličarom, koji pitaju od čega branimo Crnu Goru.

"Žalosno je da nas to pitaju predstavnici političkog subjekta koji se predstavlja kao procrnogorski, u trenutku kada čitav demokratski svijet govori o onome što je pokušano u Crnoj Gori 16. Oktobra prošle godne, sramotno je da nas to neko pita kada se u Crnoj Gori zahuktao sudski proces u kojem se sudi nekim političarima zbog toga što su svoje usluge za novac iznajmili ruskim interesima da bi radili protiv interesa Crne Gore. URA ne može to da nas pita, jer je URA danas duboko pod barjakom četičkoga vojvode kroz koalicije u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, da ne razlikuju šta je izdaja, a šta patriotizam“, kazao je Đukanović. 

"Stara izreka kaže: kada bi se čovjek saginjao da baci kamen na svako pašče koje na njega laje, ne bi nigdje stigao. A mi smo stigli, doveli smo Crnu Goru u NATO, žestoko prednjačimo u evropskim integracijama, i da bismo nastavili tim putem, potrebna nam je nova pobjeda, podrška većine građana Crne Gore, posebno većine građana Prijestonce“, zaključio je Đukanović. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.