Bježao ukradenim Mercedesom izbušenih guma, hvatalo ga 15 policijskih vozila
Ilustracija

Ima psihički poremećaj

Bježao ukradenim Mercedesom izbušenih guma, hvatalo ga 15 policijskih vozila

Muškarac koji je u utorak ukradenim Mercedesom bježao kroz dvije županije i umalo stigao do slovenske granice, tvrdi kako ima psihički poremećaj.

Muškarac, kojeg je policija tek nakon međunarodnih provjera identifikovala kao Francuza D. F. (37), u Hrvatsku je ušao u kasnim noćnim satima u ponedjeljak, proletivši crnim Mercedesom CLK italijanskih registarskih oznaka DS-801-VC kroz granični prelaz na Bregani. Granična policija odmah je alarmirala svoje kolege i pokrenula potragu za navedenim vozilom, a za koje će se naknadno ispostaviti da je u Italiji - ukradeno, javlja Jutarnji list.

Bjeguncu se gubi trag, da bi se nekoliko sati kasnije, u utorak oko 3.30 ujutro, pojavio 30 km istočnije - na području Maksimira gdje je provalio u second-hand shop i ukrao bunde s uzorkom tigra i srebrne lisice, ženske torbice i 30 pari cipela.

"Imam psihički poremećaj i kada ne uzimam ljekove ne mogu kontrolisati svoje postupke", rekao je u jednom dahu zatečenim policajcima muškarac koji je u filmskoj potjeri iza sebe ostavljao “krš i lom" i prouzrokovao štetu od 30.000 kuna.

Međutim, do tada je negdje uspio pribaviti ukradene zagrebačke tablice ZG 1227 - FA koje je samo selotepom nalijepio preko postojećih italijanskih. Dobro opremljen ženskim bundama, Francuz je ponovo sjeo u Mercedes i krenuo prema Bregani. Policija ga je locirala i u ludoj potjeri u kojoj ga je hvatalo 15 policijskih vozila, Francuz je uspio pobjeći i ubaciti se na autoput Zagreb - Macelj.

Bjegunac je tako autom skoro uspio pobjeći u Sloveniju, no policija ga je ipak zaustavila i uhapsila. Putem međunarodne policijske saradnje policija saznaje njegov pravi identitet, a uz njegov dosije francuska policija je navela da je riječ o psihički poremećenoj osobi.

Prema nezvaničnim saznanjima, vozaču je tokom potjere prvo pukla jedna, a potom i druga guma tako da je neko vrijeme vozio na felnama dok su dijelovi ukradenog Mercedesa otpadali putem.

Dnevnik.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.