Evo šta se dešava kada vas u toku menstruacije boli lijevi jajnik
Ilustracija

Vi ste blokirana žena

Evo šta se dešava kada vas u toku menstruacije boli lijevi jajnik

Fizička bol je dokaz da u nekom dijelu organizma ne protiče dovoljno kiseonika, koliko bi trebalo za normalno funkcionisanje. Kada govorimo o menstrualnom bolu, on može biti patološki ili energetski.

U prvom slučaju bol je izazvana postojećom bolešću unutar reproduktivnog trakta, što se dokazuje na osnovu ultrazvuka, papa testa i ostalih metoda u medicini. Međutim, kod većine žena koje pate od simptoma PMS, bol nije posljedica fizičke bolesti.

Slab dotok energija u određene dijelove reproduktivnog trakta uzrokuje i slabo prokrvarenje, što se ne može utvrditi ultrazvučnim putem. Svaki dio reproduktivnog trakta povezan je s nekim dijelom naše ličnosti. Bol koji osjećamo za vrijeme menstruacije jeste posljedica narušenog balansa u nekom dijelu naše ličnosti.

Ukoliko osjećamo bol koja je koncentrisana više u području lijevog jajnika, imamo problem sa svojom ženskom stranom. Bol koja je koncentrisana više u području desnog jajnika upućuje na disbalans ‘muških’ energija u nama. Svaka osoba, bez obzira na pol, posjeduje svoju mušku i žensku stranu.

Lijevi jajnik

Prava mudrost lijevoga jajnika svodi se na ovu rečenicu: Hajde da se okupam, maštarim, budem bezvremena, ili se sredim ni zbog čega drugoga do uživanja u tome… To znači da pravo žensko u nama prirodno teži da bude sređeno. Nisu nam potrebni svjedoci naše dotjeranosti, mi to prirodno činimo zato što smo princeze.

Za jedno žensko je od presudnog značaja da joj je lijevi jajnik ‘odblokiran’. Zato što pravo žensko u nama na neki način ‘živi’ u lijevom jajniku. Iz lijevoga jajnika dobijamo pravu životnu energiju, kreativnost, životnu moć i silu. Energije lijevoga jajnika moraju biti odblokirane kako bismo mogle živjeti punim životom. Blokada lijevoga jajnika uzrokuje svaku nemoć, bezvoljnost, depresiju, mrtvilo, umor i životne probleme, piše aura.ba.

Ukoliko nas boli lijevi jajnik u toku menstruacije, to znači da blokiramo jedan dio ‘žene u sebi’. To može biti posljedica odgajanja i kulturnih prilika, što se najčešće dešava. Ili smo mi iz nekog razloga jednostavno odlučile da blokiramo jedan dio ‘žene u sebi’.

Koliko god se vi ne osjećale ženstveno, morate se natjerati da u sebi njegujete tu “žensku stranu”, a to ćete postići psihijatrijskim putem, meditativnim tehnikama, vizualizacijom itd. Jednostavno dozvolite ženi u sebi da diše, živi i da se razvija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.