DPS: RTCG prekršio sopstvena pravila zbog Abazovića
DPS

Privilegovan položaj u odnosu na sve druge partije

DPS: RTCG prekršio sopstvena pravila zbog Abazovića

Javni servis RTCG je sinoć emisijom “Iz pravog ugla” autorke Duške Pejović, u kojoj je gostovao predsjednik GP URA Dritan Abazović, flagrantno prekršila sopstvena pravila o izvještavanju u toku predizborne kampanje, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Kako navode iz vladajuće partije, RTCG je Abazoviću obezbijedila privilegovan položaj u odnosu na sve druge partije koje učestvuju na lokalnim izborima u četiri opštine 26. novembra, time što mu je poklonila udarni termin na Javnom servisu, koji je Abazović iskoristio i dobar dio emisije posvetio upravo ovoj temi.

"Prema pravilima RTCG, van izbornog bloka u informativnim emisijama i izbornim debatama, zabranjena je priča o izborima. Ovako skandalozno i otvoreno stavljanje Javnog servisa i njihovih novinara na stranu jednog političkog subjekta – učesnika lokalnih izbora – je nedopustivo", stoji u saopštenju.

Iz DPS -a poručuju da će povodom ovog flagrantnog kršenja pravila o izvještavanju i privilegovanog tretmana GP URA na Javnom servisu tokom predizborne kampanje, uložiti prigovore Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije.

"Takođe, zahtijevamo od uređivačkog tima Javnog servisa da što prije objasni građanima Crne Gore, koji ih finansiraju, razloge za nezapamćeno i skandalozno kršenje pravila RTCG o izvještavanju tokom predizborne kampanje. Takođe, najmanje što očekujemo je da se uređivački tim izvini svim ostalim učesnicima lokalnih izbora i saopšti na koji način će kompenzovati štetu koja je nanijeta jučerašnjim grubim propustim uredništva Javnog servisa ", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.