Finska snažno podržava Crnu Goru na evropskom putu
Foto: MEP

Finska snažno podržava Crnu Goru na evropskom putu

Finska pozdravlja značajna dostignuća koje Crna Gora ulaže u proces pregovora s Evropskom unijom i snažno podržava vidljive napore ka njenom članstvu, poručeno je na sastanku državne sekretarke Ministarstva evropskih poslova Marine Vujačić sa državnom podsekretarkom u Ministarstvu vanjskih poslova Finske PirkoHamalainen i ambasadorom Finske u Beogradu Perti Ikonenom.

Vujačić je upoznala sagovornike s dinamikom pregovaračkog procesa, uz poseban osvrt na poglavlja 23 i 24 koja se tiču vladavine prava i koja tretiraju oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, ljudskih prava i slobode medija, posebno podsjećajući na značaj podrške Vlade Finske inkluzivnom obrazovanju.

“Istakla je da je, nakon finalizacije zakonodavnog i administrativnog okvira, u fokusu rada Vlade puna primjena usvojenih rješenja i nastavak dobrih rezultata u ovim oblastima. Dodatno, ona je upoznala sagovornike s očekivanjima Crne Gore od estonskog i predstojećeg, bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom, kao i saradnjom s državama regiona u zajedničkim nastojanjima da postanu dio evropske porodice”, kazali su u Ministarstvu.

Državna sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova Finske Pirko Hamalainen je čestitala Crnoj Gori na postignutim rezultatima u pregovorima i izrazila snažnu podršku Finske procesu pristupanja Crne Gore.

“Posebno je izrazila interesovanje za proces primjene usvojenog zakonodavstva, informisanje javnosti u Crnoj Gori o pregovorima s EU, kao i regionalnu saradnju”, saopšteno je iz Ministarstva.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.