Brajović: Spremni smo na razgovor sa opozicijom, ali ne pristajemo na ucjene
Ivan Brajović, foto: Anadolija

Nema zaostalih izvještaja koje treba razmatrati

Brajović: Spremni smo na razgovor sa opozicijom, ali ne pristajemo na ucjene

Na kontinuirane pokušaje vladajuće većine za ostvarivanjem dijaloga, opozicija uslovljava njegovim uslovljavanjem kroz postvljanje nerealnih zahtjeva. Mi smo spremni da otvoreno razgovaramo o svim pitanjima, ali ne možemo da pristanemo na nerazumne ucjene, poručio je danas Ivan Brajović, predsjednik Skupštine Crne Gore.

On je u Podgorici razgovarao sa šefovima diplomatskih misija rezidentnih u Podgorici, o aktivnostima Skupštine Crne Gore u prvoj godini od konstituisanja 26. saziva, kao i drugim pitanjima od interesa za crnogorsko društvo.

2017112322705375628109391Web

Foto:AA

Kada je riječ o osnovnim nadležnostima Skupštine, Brajović je kazao da se predanošću i posvećenim radom svih predstavnika građana koji učestvuju u radu Skupštine postigla veća efikasnost. 

"S posebnim zadovoljstvom ističem da nema zaostalih izvještaja koje treba razmatrati, kao i da ne postoji prijedlog zakona koji je na čekanju. Redovno se održavaju sjednice na kojima premijer i ministri odgovaraju na pitanja poslanika. Do sada je usvojeno 125 zakona, 44 izvještaja, 35 odluka o razrješenju i imenovanju. Održana su 33 konsultativna i jedno kontrolno saslušanje“, kazao je Bajović. 

2017112322705375628109392Web

Foto:AA

Ono što je svakako obeljiželo prethodnu godinu jeste selektivno neučestvovanje opozicije u radu Skupštine i njenih tijela. Brajović je istakao da je više puta ukazivao na nekonzistentnost stavova i nedosljednosti u ponašanju poliičke manjine. 

"S druge strane, većina je bila i ostaje više nego tolerantna prema njihovom nedostatku demokratskog kapaciteta i odsustvu osjećaja prema parlamentu, koji predstavlja srce svake demokratije. Uprkos očekivanjima, do sada nisam htio da posegnem za ukidanjem poslaničkih privilegija poslanicima koji selektivno učestvuju ili uopšte ne učestvuju u radu Skupštine. Na kontinuirano pokušaje vladajuće većine za ostvarivanjem dijaloga, opozicija uslovljava njegovim uslovljavanjem kroz postvljanje nerealnih zahtjeva. Mi smo spremni da otvoreno razgovaramo o svim pitanjima, ali ne možemo da pristanemo na nerazumne ucjene“, poručio je Brajović na današnjem sastanku. 

Osim Brajovića, prisutnim ambasadorima danas se obratio i doajen diplomatskog kora u Crnoj Gori, kao ambasador sa trenutno najdužim mandatom u Crnoj Gori, Vinćenco Del Monako, ambasador Republike Italije u Crnoj Gori. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.