URA: Komunalna policija lijepi postere DPS-a po Cetinju(VIDEO)
Foto: Screenshot

URA: Komunalna policija lijepi postere DPS-a po Cetinju(VIDEO)

Cetinjska URA je dostavila video materijal na kome je prikazano kako predstavnici Komunalne policije Prijestonice, umjesto da sankcionišu bilo koga ko narušava javne površine i na njima lijepi propagandne materijale, sa dva službena vozila prate aktiviste DPS-a i pomažu im pri lijepljenju postera te partije, saopšteno je iz ove partije.

U Građanskom pokretu URA kažu da nisu začuđeni takvim postupanjem, jer su na Cetinju i u Crnoj Gori, odavno sve lokalne i državne institucije stavljene u službu partijskih interesa, ali nakon dostavljanja ovakvih dokaza, pozivaju sve inspekcijske službe i druge nadležne institucije da hitno reaguju.

„Rad Komunalne policije ne plaća Demokratska partija socijalista (DPS), već je plaćaju svi građani Prijestonice, pa je ovakvo postupanje - najblaže rečeno skandalozno. Umjesto da pripadnici Komunalne policije održavaju red na Cetinju i čuvaju naše javne površine, oni su se i na ovim izborima stavili u službu kriminalnog DPS-a, u očajničkom pokušaju odbrane neodbranjivog i ostanka na vlasti. Međutim, građani Prijestonice su im i ovog puta poručili da im je - sve džaba. Lokalne službe mogu zloupotrebljavati još svega tri dana, nakon čega će iste raditi isključivo u korist svih građana i imovine našeg grada, a ne u korist lokalnih kriminalaca“, ukazali su u cetinjskom odboru pokreta URA.

URA podsjeća da su "dani DPS-a na Cetinju konačno odbrojani, čega su oni dobro svjesni, a kao rezultat toga jeste i mobilisanje ukupne lokalne infrastrukture u partijske svrhe, svega nekoliko dana pred izbore".

„U svim normalnim državama, za ovako brutalno kršenje Zakona o komunalnoj policiji i ukupnih nadležnosti, institucije bi morale odmah reagovati. Međutim, svjesni smo gdje živimo, pa znamo da je jedini način da se lokalne službe dovedu u red, taj da svi zajedno pošaljemo DPS na smetlište crnogorske prošlosti. Jer za istoriju nisu dorasli“, ukazali su u cetinjskom pokretu URA.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.