Bjelopoljci u Rijeci slavili 3:0
Foto: Arhiva

Prva evropska pobjeda u klupskoj istoriji

Bjelopoljci u Rijeci slavili 3:0

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa su jednom nogom u drugom kolu CEV kupa - izabranici Darka Prebiračevića su večeras u gostima savladali Rijeku 3:0 (25:22, 25:18, 25:19), za 77 minuta igre, u prvom meču prvog kola drugog po znazi evropskog takmičenja.

Bjelopoljci su, ujedno, u Rijeci uknjižili prvu evropsku utakmicu u klupskoj istoriji!

S obzirom na to da crnogorski šampion revanš igra kod kuće, 30. novembra, a na osnovu svega viđenog u prvom susretu, trebalo bi da se dogodi malo čudo da Jedinstvo ne izbori prolaz u narednu rundu, gdje pobjednika ovog dvomeča već čeka austrijska Posojilnica (mečevi su na programu u decembru).

Jedinstvu je za prolaz dovoljno da pred svojim navijačima osvoji dva seta, dok Rijeci treba pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila "zlatni set". Imajući u vidu odnos snaga dva tima, teško je očekivati da Hrvati u revanšu naprave podvig.

Bez obzira na poraze, dva meča protiv kiparske Omonije, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, su, očigledno, dobrodošla Deliću, Bojiću i drugovima, koji, zahvaljujući i iskustvu stečenom u tim utakmicama, Rijeci, kada se lomio rezultat u prvom i drugom setu, nijesu dali nikakve šanse za iznenađenje u ovom susretu. 

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.