BS: Presuda Mladiću jedini pravičan ishod
BS

Pozdravljaju odluku Haškog tribunala

BS: Presuda Mladiću jedini pravičan ishod

BS pozdravlja presudu Haškog tribunala, izrečenu ratnom zločincu Ratku Mladiću. Najteža kazna - doživotnog zatvora jedini je pravičan ishod sudskog postupka za izvodjača genocida i zločina u Bosni i Hercegovini, najvećeg koji se desio u Evropi, poslije II svjetskog rata, kaže se u saopštenju BS-a.

Navodi se da je najteža kazna - doživotnog zatvora jedini pravičan ishod sudskog postupka za izvođača genocida i zločina u Bosni i Hercegovini, najvećeg koji se desio u Evropi, poslije Drugog svjetskog rata.

"Ovakva presuda ne može ničim nadomjestiti ni ljudske živote, ni članove porodica, nedužnim žrtavama Srebrenice i drugih bosanskih stratista", rekli su iz BS-a.

Prema njihovim riječima, presudom je poslata, još jednom, jasna poruka da ratni zločini ne zastarjevaju i da će ideolozi i izvođači genocida ipak biti adekvatno kažnjeni.

U BS-u se nadaju da će presuda biti dodatni podsticaj za proces suočavanja sa prošlošću i priznanja genocida koji se desio tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

"Vjerujemo i da ce političke elite koje još žive u prošlosti i idejama 90-ih i same postati dio prošlosti, jer su one najveća prepreka procesu pomirenja i reintegracije", poručili su iz BS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.