Vozio brzinom od 204km/h na magistralnom putu PG-CT, oduzeta vozačka
Ilustracija

Podnijeta prekršajna prijava

Vozio brzinom od 204km/h na magistralnom putu PG-CT, oduzeta vozačka

Saobraćjani policajci juče su podnijeli prekršajnu prijavu protiv I.D.(36) i privremeno ga isključili iz saobraćaja, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Naime, službenici Grupe za bezbjednost saobraćaja su, 21.novembra  oko 20 sati i 30 minuta, na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, u mjestu Ulići zaustavili putničko motorno vozilo marke “Golf”, budvanskih registarskih oznaka kojim je upravljao I.D. (36) zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 204 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv I.D. je podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici saobraćajne policije su u periodu od 10. do 21.novembra, zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, lišili slobode 148 vozača.

"Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise, da ne konzumiraju alkohol ako namjeravaju upravljati vozilom, da je svaka vožnja taksijem jeftinija od novčane kazne za upravljanje pod dejstvom alkohola, te da je svaka novčana kazna mnogostruko manje vrijednosti od ljudskog života", kazali su iz policije.

Takođe, napominju da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima u narednom periodu, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.