DPS: „Vijesti“ falsifikovale izjavu portparolke EK Maje Kocijančič
DPS

DPS: „Vijesti“ falsifikovale izjavu portparolke EK Maje Kocijančič

Dnevne novine „Vijesti“ i novinarka Mila Radulović su grubim falsifikatom zloupotrijebili izjavu portparolke Evropske komisije Maje Kocijančič i obmanuli građane Crne Gore da je Kocijnačič u kontekstu političkih pritisaka na Savjet Javnog servisa RTCG pominjala Demokratsku partiju socijalista Crne Gore, navodi se u saopštenju DPS-a.

Podsjećamo Vijesti su objavile da je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, poručila da Javni servis treba da bude zaštićen od neprimjerenog uticaja i političkog pritiska bilo koga, pa i DPS.

“Javni servisi imaju veoma bitnu ulogu u društvu i uvijek treba da ostanu nezavisni i zaštićeni od neprimjerenog uticaja i političkog pritiska sa bilo koje strane”, odgovor je Kocijančič na zahtjev “Vijesti” da komentariše dešavanja u vezi sa RTCG i pokušaj DPS-a da ponovo preuzme kontrolu nad njim.

Iz DPS-a su poslali Kocijančič originalni tekst iz „Vijesti“ i zamolili za pojašnjenje njene izjave.

kocijancic

Foto: DPS

"Dobili smo odgovor da su svi novinari iz Crne Gore koji su bili zainteresovani da čuju stav EK o Savjetu RTCG dobili isti odgovor, u kojem se ni jednim jedinim slovom ne pominje DPS. Takođe, Kocijančič je u jučerašnjem odgovoru Službi za informisanje DPS kazala da je od „Vijesti“ zatražila ispravku pogrešnog citata. S obzirom na to da ispravke u današnjem izdanju „Vijesti“ nema, očigledno ovaj medij i dalje pokušava da građane drži u zabludi i nastavlja da zloupotrebljava EK i Kocijančič", saopšteno je iz DPS-a.

kocijancic1

Foto: DPS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.