Mugabe podnio ostavku na mjesto predsjednika Zimbabvea
Robert Mugabe

Oduševljenje zavladalo

Mugabe podnio ostavku na mjesto predsjednika Zimbabvea

Robert Mugabe podnio je ostavku na mjesto predsjednika Zimbabvea, saopšteno je u parlamentu te zemlje, prenosi BBC.

Pismo ostavke Mugabea pročitao je u parlamentu Džejkob Mudenda, a poslanici su odluku dočekali sa oduševljenjem, prenosi B92.

Kako je rekao, Mugabeova odluka bila je dobrovoljna.

Mugabe je optužen da je, između ostalog, dopustio svojoj supruzi da uzurpira ustavnu moć. 

Dosadašnji predsjednik, koji je na toj poziciji bio od 1980. godine, prvo je odbio da se povuče uprkos tome što je vojska prošle nedjelje preuzela kontrolu nad državom. 

Hiljade stanovnika Zimbabvea odluku je dočekalo sa oduševljenjem, a stotine stanovnika Hararea čekalo je ispred parlamenta da odluka bude saopštena.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.