Skupština

Iz Prijestonice odgovorili na navode URA:

"Novac se troši na troši se za izradu građevinskog i konzervatorskog projekta"

Novac koji je Prijestonica dobila za rekonstrukciju objekta u kome je poginuo narodni heroj Marko Mašanović, troši se za izradu građevinskog i konzervatorskog projekta koji je neophodno uraditi zbog veoma lošeg stanja objekta i potrebe da se on potpuno rekonstruiše, naveli su iz kabineta gradonačelnika Cetinja.

Iz Prijestonice naglašavaju da današnje obraćanje obraćanje kandidata za gradonačelnika Prijestonice i nosioca liste Građanskog pokreta URA Filipa Adžića predstavlja netačno, tendenciozno i nadasve paušalno iznošenja informacija GP URA, i pokušaj kreiranja tzv. "afere“, a u namjeri da pokušaju sebi obezbjediti malo medijskog prostora.

U reagovanju se navodi da Prijestonica ima veoma posvećen odnos prema realizaciji projekata koja se odnose na objekte u Istorijskom jezgru grada, a posebno nad objektima, odnosno njihovim djelovima, koji imaju status kulturnog dobra. Da je tako, kažu, najbolje svjedoči realizacija projekata kao što su rekonstrukcija bivšeg Ruskog i Britanskog poslanstva, Bolnice Danilo I, Dvora Kralja Nikole i drugih objekata u gradskom jezgru.

"Kada je riječ o objektu sa spomen obilježjem u kome je poginuo narodni heroj Marko Mašanović, jedina istina političke grupacije, koja želi da senzacionalističkim navodima skrene pažnju na svoje blijedo djelovanje, je to da je upravo ova lokalna uprava prepoznala taj projekat kao važan, te uz podršku Vlade Crne Gore, obezbjedila dio sredstava da se otpočnu aktivnosti na istom. Sve ostalo su neistine koje su rezultat elementarnog neznanja rukovodstva ove političke grupacije", naglašavaju iz Prijestonice prenosi RTCG.

Podsjećaju da su 30.000 eura dobili na ime početka aktivnosti na objektu kuće Mašanovića. 

"Kako se on nalazi u izuzetno lošem stanju, a nakon nekoliko pregleda od strane stručnih lica i kolega iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara, konstatovano je da objekat, zbog stanja u kakvom se nalazi, nije moguće samo sanirati, odnosno sprovoditi konzervatorske mjere – već da je potrebna njegova potpuna rekonstrukcija. A s obzirom na značaj, lokaciju i status objekta, za početak i realizaciju aktivnosti na njegovoj rekonstrukciji bilo je potrebno izraditi građevinski i konzervatorski projekat. Zato su pomenuta sredstva i opredijeljena za izradu te tehničke dokumentacije, koja je, kao što kolege iz URE ne znaju, uslov za početak bilo kakvih građevinskih i drugih aktivnosti, što je u potpunosti u skladu sa članom 2 stav 2 pomenutog Ugovora", tvrde iz Prijestonice.

Zato, kako kažu, odbacuju bilo kakvu tezu o nenamjenskom i sličnom vidu trošenja sredstava. 

"Novac se, upravo u skladu sa ugovorom, koristi u svrhu realizacije aktivnosti na ovom projektu. Na kraju, lokalna uprava izražava žaljenje što nema sposobnosti da rukom, poput crtanih junaka, gasi požare ili da pogledom farba krovove, ali ima znanja i sposobnosti da, u skladu sa realnim raspoloživim resursima realizuje projekte od interesa za naš grad", zaključuju iz Prijestonice.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.