Pljevlja: Još jedna fiskulturna sala u novom ruhu
Foto: Gov.me

Uloženo je 23.194,38€

Pljevlja: Još jedna fiskulturna sala u novom ruhu

Fiskulturna sala pljevaljske Osnovne škole ,,Ristan Pavlović” od danas je u novom ruhu i to je pored cetinjske i sale u Kotoru, treća obnovljena školska sala, u koje je Ministarstvo sporta, posredstvom donacije kineske Ambasade u Crnoj Gori, ukupno uložilo više od 110 hiljada eura.

 Dio je to projekta Ministarstva sporta ,,Afirmacija školskog sporta” , čiji je cilj unaprjeđivanje uslova u nastavi fizičkog vaspitanja i podsticanje djece i omladine da se što više bave sportsko-rekreativnim aktivnostima.

GetImage4

"Prepoznata kao rasadnik sportskih talenata, pljevaljska Osnovna škola ,,Ristan Pavlović” bila je početna tačka u karijerama mnogih uspješnih sportista. Nadamo se da će novo ruho fiskulturne sale biti dodatni motiv sadašnjim, ali i budućim učenicima da na pravi način iskoriste njene resurse, uz iskrenu vjeru da će neki novi Peruničići, Paspalji, Fatići... svoje prve korake napraviti baš ovdje”- poručio je na otvaranju sale, u ime Ministarstva sporta, generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, ističući da je rekonstrukcija sale rezultat zajedničkog projekta Ministarstva sporta i ambasade NR Kine, u okviru kojeg je prije četiri mjeseca potpisan Ugovor o donaciji, na osnovu čega je za rekonstrukciju i adaptaciju fiskulturnih sala četiri škole opredijeljen iznos od 112.700,00€.

GetImage5

To su međutim kako je zaključio, tek prvi koraci ulaganja u navedenu oblast, a sve sa jasnom vizijom unaprijeđivanja uslova za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i uključivanja što više djece i mladih u sportsko-rekreativne aktivnosti. 

U adaptaciju fiskulturne sale JU OŠ „Ristan Pavlović“, koja je između ostalog obuhvatila zamjenu starog oronulog parketa, podkonstrukcije i koševa novim, uloženo je 23.194,38€.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.