Patrijarh Ruske pravoslavne crkve: Čovječanstvo duboko u grijehovima, bliži se kraju svijeta
Patrijarh Kiril

Patrijarh Ruske pravoslavne crkve: Čovječanstvo duboko u grijehovima, bliži se kraju svijeta

Patrijarh Ruske pravoslavne crkve (RPC) Kiril izjavio je danas da se čovječanstvo, "koje je duboko u grijehovima", bliži kraju svijeta.

"Treba biti slijep i ne vidjeti približavanje strašnih istorijskih trenutaka, o kojima je govorio Jovan Bogoslov", rekao je patrijarh posle služenja liturgije u glavnom ruskom pravoslavnom Hramu Hrista Spasitelja, prenosi Beta.

On je pozvao sve ljude koji vole Rusiju da budu zajedno, jer čovječanstvo ulazi "u kritičan period razvoja", što se, po njegovoj ocjeni, vidi golim okom.

Patrijarh Kiril je dodao da u skladu sa hriščanskom vjerom, dolazak kraja svijeta zavisi od samih ljudi. Pozvao je sve vjernike da preuzmu odgovornost za Rusiju i cijeli ljudski rod, i da zaustave "klizanje u provaliju zaustavljanja istorije".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.