Kralj Henri Osmi odrubio glavu pretku djevojke princa Harija

Kralj Henri Osmi odrubio glavu pretku djevojke princa Harija

Glumica Megan Markl, djevojka britanskog prestolonasljednika, princa Harija, toplo je primljena u kraljevsku porodicu. Za sada, navodi „Telegraf“. Ali, njen daleki predak nije bio te sreće – njemu je kralj Henri Osmi odrubio glavu!

Studija o porijeklu američke glumice i manekenke Megan Markl, otkrila je da je njen daleki, daleki predak ostao bez bogatstva, zemlje i na kraju glave po naređenju kralja Henrija Osmog, koji je vladao Engleskom od 1509. do 1547. godine, prenosi RTS.

Lord Hasi, prvi baron Hasija od Sliforda, koji je te 1536. godine prestao da bude kralju po volji, bio je askurđel, odnosno 6. koljeno unazad kapetana Kristofera Hasija, koji je napustio Englesku 1650-tih godina i postao jedan od osnivača naselja na američkom ostrvu Nantaket, u Masačusetsu.

Deset generacija kasnije, na novom, američkom porodičnom stablu nalazi se Tomas B. Markl, koji se vjenčao Donom Ragland.

Megan Markl, njihova ćerka, rođena je 1981. godine.

I tako će se glumica, koja je upravo završila snimanje serije Dva lica pravde (Suits) i planira da se preseli u Englesku da bi bila bliže Hariju, zapravo vratiti na zemlju svojih predaka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.