Sajam kućnih ljubimaca izazvao veliko interesovanje, promovisali odgovorno vlasništvo
Sajam kućnih ljubimaca u Delti

Sajam kućnih ljubimaca izazvao veliko interesovanje, promovisali odgovorno vlasništvo

Proteklog vikenda u podgoričkom šoping molu Delta City održan je treći sajam opreme, hrane, kozmetike i njege za kućne ljubimce, Pet&Vet. Veliki broj vlasnika i ljubitelja kućnih ljubimaca iskoristio je priliku da se upozna sa bogatom ponudom potrepština za svoje mezimce koju su im predstavili uvoznici i distributeri hrane i opreme za kućne ljubimce i pet šopovi.

Tokom sajma je promovisano odgovorno vlasništvo. Nevladine organizacije Ruka-Šapi i Spas i ovog puta su udomljavali štence i mačke, ali i organizovali kreativno-edukativne radionice za mališane. Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore je na sajmu organizovala promociju kampanje “Be his hero” koju je pokrenula Svjetska organizacija za zdravlje životinja. Ova kampanja se sprovodi u svim zemljama Balkana, a njen cilj je promocija odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima. Posjetioci su upoznati i sa prednostima čipovanja i sterilzacije mačaka i pasa, kao i sa odlukama lokalnih samouprava o načinu držanja kućnih ljubimaca i sa pravilima i uslovima koje treba da ispunjavaju pansioni i skloništa za napuštene životinje i odgajivačnice pasa. Posjetioci su tokom sajma imali priliku i da se posavjetuju sa stručnim osobljem veterinaske ambulante Royal Vet, u okviru veterinarskog savjetovališta.

IMG1255

Tokom sajma su organizovani i zanimljivi prateći sadržaji. U okviru nagradne igre „I ja želim ljubimca“ mališani su u kreativnom kutku crtali ljubimce, a najkreativnije je nagradio pet šop Petmarket. Papagaja je osvojio Vuk Krstajić, a hrčka Anja Milošević.

U nedjelju je održano finale nagradnog konkursa „Upoznajte mog ljubimca“ tokom kojeg se predstavilo devet vlasnika kućnih ljubimaca. O najboljima je odlučivao tročlani žiri, u čijem sastavu su bili Vesna Radusinović, samostalna savjetnica u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore, Saša Mijović, vlasnik pet šopa Petmarket i Marija Georgieva, doktorka veterine iz veterinarske ordinacije Royal Vet. Titula "Najponosniji vlasnik" dodijeljena je Anđeli Nenezić, titulu "Najbrižniji vlasnik" osvojila je Una Puhalo, dok je titulu „Najspimpatičniji ljubimac“ ponijela sijamska mačka Bau, vlasnice Mirjane Pejović Radunović.  Svi učesnici finala osvojili su vrijedne poklone koje su obezbjedili učesnici sajma.

IMG0288

Na trećem sajmu Pet&Vet učestvovali su: Versele-Laga, Brit (Stratus d.o.o), ZOO Market (MBM PRO d.o.o), Pet šop Gileki, PVU MontVet, Happy Dog, Petmarket, ZOO Tropiko, pet šop Scooby-Doo, Vrtni centar Kalia- Sve za kućne ljubimce, Royal Vet, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore, NVO Spas, NVO Ruka-Šapi i Sklonište za napuštene životinje Mali i veliki Raj. Organizator sajma je podgorička agencija Memento marketing i komunikacije.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.