Održan prvi Sajam mladih preduzetnika CG

Inspiracija mladima da započnu biznis

Održan prvi Sajam mladih preduzetnika CG

Prvi sajam mladih preduzetnika Crne Gore održan je 17. novembra u Podgorici. Događaj je oorganizovala NVO Unija mladih preduzetnika Crne Gore.

Priliku da predstavi svoje proizvode i usluge na sajmu, imalo je 20 kompanija u vlasništvu mladih crnogorskih preduzetnika: INCH agency, štamparija Lapis, Smart Change, Seljak.me, La organica, Reda Milano, Optika Babić, Ulazi Podgorice, Top clean, Europak, Maksimovski & co, Na mapi, Paintball klub Klikovače, Integra Group, Res publica, 360 view Montengro, City Beep, Vanilla Candle Studio, Koala caffe bar, i Prirodna kozmetika Ivanović.

Organizatori navode da je cilj događaja, osim promocije biznisa gore navedenih kompanja, bio je da se javnost upozna sa činjenicom da u Crnoj Gori postoji veliki broj kreativnih i uspješnih mladih ljudi, koji su skupili hrabrosti da se otisnu u izazov kakav predstavlja osnivanje svog preduzeća.

IMG0239

“Od prvog dana osnivanja Unija je imala za cilj da napravi ovaj sajam, kako bi mladim preduzetnicima omogućila da promovišu svoje biznise, a posjetioce zaintrigirala, ne samo za proizvode i usluge koje se nude, već i za preduzetništvo”, kaže Uroš Bulatović, predsjednik UMPCG, i dodaje: “Od danas imamo novi cilj. Da ovaj događaj preraste u tradicionalni.”

Želja UMPCG bila je i da se mladim ljudima, kroz iskustva njihovih vršnjaka, pruži inspiracija, te da im se da podsticaj da i sami uplivaju u preduzetničke vode.

“Kada vidiš šta sve rade, koliko su uspješni i ostvareni naši mladi izlagači, natjeraće te da se pokreneš”, poručuje Uroš.

Sajam je organizovan uz podršku Ministarstva sporta, Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada, Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada, i Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, kao i uz pomoć partnerskih kompanija: INCH agency, štamparija Lapis, D Photo, Delta City Podgorica, Idea, Photobooth Montenegro i Enterijer Studio 79.

Unija mladih preduzetnika Crne Gore je osnovana je u februaru 2017. godine, a trenutno broji oko 70 članova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.