Preminula Jana Novotna
Jana Novotna

Osvajačica Vimbldona

Preminula Jana Novotna

Jana Novotna, češka teniserka i osvajačica Vimbldona (1998. godine), preminula je u 49. godini, objavila je Ženska teniska asocijacija.

"Nakon duge borbe sa rakom, Jana je preminula mirno, okružena porodicom, u Češkoj", kaže se u saopštenju VTA.

Novotna je osvojila 24 titule u seniorskoj karijeri, ali je osvojila samo jednu grend slem titulu. Prvo je 1997. godine poražena u finalu Vimbldona od Martine Hingis, da bi onda godinu dana kasnije pobijedila istu protivnicu u polufinalu, prije konačnog trijumfa.

Engleski mediji podsjećaju da je to bio posebno emotivan trenutak za Novotnu, koja nije uspijevala da suzbije suze kada ju je Štefi Graf porazila u finalu najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu 1993. godine.

Novotna je igrala finale Australijen opena, a po dva puta je bila u polufinau Rolan Garosa i Ju-Es opena.

U dublu je osvojila čak 12 grend slem titula.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.