Turska: Zabranjeni LGBT događaji u Ankari

Na neodređeno

Turska: Zabranjeni LGBT događaji u Ankari

Turski zvaničnici zabranili su sve akcije pripadnika LGBT zajednice u glavnom gradu Turske Ankari.

Vlasti Ankare su saopštile da je odluka donijeta zbog zaštite "javne bezbjednosti".

Ta zabrana stupila je na snagu u subotu, 18. novembra, na "neodređeni" period i odnosi se na sve LGBT filmske projekcije, predstave, panele i izložbe.

U saopštenju kabineta guvernera Ankare navedeno je da takvi događaji mogu izazvati animozitet između različitih organizacija i ugroziti "zdravlje i moral", kao i prava i slobode drugih ljudi, prenosi Beta.

Homoseksualnost nije zabranjena u Turskoj i registrovane su brojne LGBT organizacije, ali aktivisti navode da se pripadnici LGBT zajednice suočavaju s diskriminacijom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.