Pretresima u Kotoru na šest lokacija odzeti automobili, oružje, municija, sredstva komunikacije i drugi predmeti (FOTO)
Ilustracija

Deveta akcija u borbi protiv OKG

Pretresima u Kotoru na šest lokacija odzeti automobili, oružje, municija, sredstva komunikacije i drugi predmeti (FOTO)

Rano jutros službenici sektora kriminalističke policije zajedno sa policijom Herceg Novog, Kotora i Tivta po naredbi nadležnog sudije vrše pretrese na šest lokacija u Kotoru u kojima borave bezbjednosno interesantne osobe.

Policija je pretresla objekte koje koriste Saša Ivanović, Nedjeljko Bulatović, Branko Krivokapić, Milan Đurđulov, Dejan Božić i Milutin Cotar.

"U službene prostorije je privedeno šest lica. Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Jedno lice je lišeno slobode. Pretresima su pronađeni oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije, potvrde o prijemu i predaji novca, kao i druge stvari i predmeti", saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresima na području Kotora, koje su u koordinaciji SKP-a izvršili službenici OB Kotor, CB Herceg Novi i OB Tivat, pronađeno je i oduzeto:

-šest vozila, među kojima su i vozila visoke klase, marke "BMW"; "Audi", "Peugeot";

-16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera;

-pet lap top računara;

-dva pištolja, od kojih je jedan bez fabričkog broja odnosno fabrički broj je izbrušen;

-50 komada detonatorskih kapisla;

-2 veća kruga sporogorećeg štapina ukupne dužine oko 40 metara;

-85 komada pištoljske i više komada puščane municije različitih kalibara;

-sprej – suzavac;

-pancir;

-više potvrda o prijemu i predaji novca na iznose od 13.000 eura i 12.000 eura,

-izjava o pozajmici novca na 20.000 eura

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Č. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultacijama sa nadležnim tužiocem. Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je u sklopu akcije "Boka", 19. novembra u diskoteci "Rich Baby" koja je u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica iz Herceg Novog, izvršena racija koju je sprovedena od strane službenika CB Herceg Novi uz podršku službenika SAJ-a.

"Tom prilikom su pronađena dva odbačena zamotuljka biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jedan nož. U odnosu na pronađene predmete u toku je preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju eventualnog otkrivanja i procesuiranja izvršilaca".

Dodaju da je u devet akcija koje su sprovedene od početka oktobra, policija izvršila pretrese na 143 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.