Demokrate DPS-u: Da li prihvatate da se svi zajedno odreknemo svih poslaničkih plata?

Demokrate DPS-u: Da li prihvatate da se svi zajedno odreknemo svih poslaničkih plata?

Evo ovako. Pošto vi strašno volite egzaktnost, ostatak saopštenja ne morate da čitate. Odgovorite na jednostavno pitanje sa DA ILI NE, da li prihvatate ponudu Demokrata da se svi zajedno odreknemo svih poslaničkih plata ili ne? Da ili ne? Ako se kojim slučajem desi da prelomite i prihvatite našu ponudu, šaljemo vam obrazac kojim predlažemo da se svi poslanici odreknu plata u korist države Crne Gore. Čik da vidimo da li će makar jedan poslanik DPS-a da ga potpiše. Mi smo već spremni, čekamo samo vašu odluku, poručile su Demokrate DPS-u u novom saopštenju.

Saopštenje Demokrate prenosimo integralno:

"Zbog javnosti, nastavak. 

U očaju zbog nadolazećeg poraza, političke kukavice iz Demokratske partije Svetozara zagađuju društvenu okolinu sijanjem mržnje i manipulacija. A šta i mogu reći nakon političkog šloga usljed pitanja: da li ste se ikad odrekli i jednog centa? I da li ste se ikad ičega odrekli u korist naroda?
Šta imaju građani od vašeg dolaska na posao? Imaju veće stope PDV-a, veće akcize, veće namete, skuplju struju i skuplje gorivo, ali i stotine miliona novog javnog duga. A šta nemaju? Nemaju naknade za majke, nemaju dječji dodatak za djecu nezaposlenih i siromašnih građana. Ako je svrha dolaska na posao otimanje od građana i udaranje na majke i sirotinjsku djecu, bolje da nijeste mrdali preko praga vaših luksuznih vila. I još ste od narodnih para plaćali službenim računima i gorivo odlazeći u Skupštinu da tom istom narodu stežete kaiš uvećanjem PDV-a i drugih nameta. Osim što ste uzeli preko 6 miliona za nepunu godinu na ime parlamentarnog statusa, kleptokratski poriv vam nije dao da se uzdržite da uzmete i 245 eura na ime goriva iz skupštinske blagajne. Dok ćutite, vi iz Demokratske partije Svetozara najintenzivnije kradete. Da li vas je sramota da pominjete dolazak na posao, a pri tom je na četiri sjednice proljećnog zasijedanja od 68 tačaka dnevnog reda pređena 21 bez ijedne riječi izgovorene diskusije. Samo je tada usvojen 21 zakon i izvještaj bez ijedne riječi diskusije. A DPS ima 0,71 diskusiju po tački dnevnog reda. Kakvi su taster poslanici DPS-a kad ih jedan Pura sve skupa nadmaši u diskusijama? Taster poslanici DPS-a ulaze u istorijiu sa najvišim koeficijentom ćutanja i krađe. 

Dok je amandmanom od tri riječi vaša poslanica Šćepanović ostavila hiljade majki bez naknade, "dolazeći na posao", na ime službenog telefona je potrošila dvije naknade za majke. Dok ste uvodili namete i povećavali PDV, vaš poslanik Gvozdenović je preko 1500 eura refundirao na ime službenog telefona. Za to vrijeme sy se Demokrate odrekle svih privilegija, i službenih telefona, goriva, službenih automobila i stanarina uštedivši preko 70 000 eura. I bez ovog navođenja, razlike su jasne: mi se odričemo onoga što nam po zakonu pripada, a vi otimate i uzimate i ono što vam ne pripada. 

Od dolaska na posao poslanika DPS-a, sirotinji je zakukala majka, a tajkunima svanula zora. Vi ste za nepunu godinu primili preko 6 miliona, a osim što ste stezali kaiš sirotinji štancovali ste propise za potrebe tajkuna. Tako ste u sred budžetske krize i uvećanja PDV-a i akciza, izmjenama Zakona o porezu na nepokretnost oslobodili toga poreza nosioce dugoročnog zakupa državnih nekretnina da bi relaksirali vaše tajkune počev od Brana i Luke Budva, pa preko ostalih atraktivnih lokacija, morskih obala, plaža i tako redom. Tako ste dolazeći na posao donijeli Zakon o vazdušnom saobraćaju bez ijedne izgovorene riječi  diskusije, a na osnovu njega nekadašnji ćutolog u poslaničkim klupama Dragan Đurović ima mogućnost novih reizbora na čelu Agencije za vazduhoplovstvo, gdje usred narodne nemaštine i stezanja kaiša sirotinji prima 2 690 eura platu.

Da imate zrno političke časti, ne bi ni izustili aktivnosti u parlamentu. Ne samo da vam je 0,00 indeks za političku čast i odbranu javnog interesa, nego je to i indeks aktivnosti u parlamentu vašeg šefa kad je bio poslanik u skupštinskom sazivu iz 2006. I ne samo njega nego i perjanica DPS-a Sloba Pajovića i Milorada Drljevića koji su za masne plate, dnevnice i privilegije imali 0,00 indeks aktivnosti u parlamentu. Izvlačila im je prosjek Marija Ćatović sa indeksom 0,02 ostavljajući dilemu je li joj ugodnije ćutati u skupštinskim klupama ili se voziti u skupocjenom audiju kupljenom od narodne muke.

Da išta znate, kao što ne znate, od pojma demagogija bježali biste glavom bez obzira. Demagogija je širenje lažnih, neozbiljnih i neodgovornih obećanja. Demagogija je Milovo obećanje od 40 000 novih radnih mjesta, a od tada skoči stopa nezaposlenosti za 7%. Demagogija je fabrika čokolade na Cetinju. Demagogija je kad se laže i svađa narod u Crnoj Gori, a milioni čuvaju u Beogradu. Demagozi su oni kojima je Srbija štek za bijeg od zakona Crne Gore."
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.