Abazović u Cirihu pozvao dijasporu da pomogne promjene u Crnoj Gori
Dritan Abazović

“Crna Gora i mi”

Abazović u Cirihu pozvao dijasporu da pomogne promjene u Crnoj Gori

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je dijasporu da pomogne promjene u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz URA, Abazović i potpredsjednik Miloš Konatar su na poziv Foruma građana Crne Gore iz EU i Švajcarske učestvovali na okruglom stolu “Crna Gora i mi” koji je organizovan u Cirihu.

Abazović je izrazio zadovoljstvo pozivom izjavivši kako su iseljenici ogroman potencijal koji Crna Gora jako slabo koristi.

Saokruglogstolauvajcarskoj

“Pomognite nam da promijenimo Crnu Goru na bolje, da omogućimo njen ukupni razvoj i prosperitet. Ukoliko odmah ne preduzmemo nešto na demokratizaciji društva i njenom ekonomskom zaokretu vaši klubovi će biti sve veći jer će se iseljavanje, naročito sa sjevera Crne Gore, nažalost nastaviti. Vrijeme je da zapadne vrijednosti primjenimo u našoj svakodnevici, jer nije dovoljno da formalno postanemo članica neke organizacije. Moramo uraditi ono što su uradile sve države u Evropi, smijeniti vlast na slobodnim izborima. Zato vas molimo da nam pomognete, a ako je to mnogo što zahtjevamo onda nam makar nemojte odmagati u tom demokratskom iskoraku”, saopštio je Abazović aludirajući na video smike na kojima iseljenici primaju novac da bi glasali vladajuću stranku.

Građanski pokret URA će, kako su naveli iz ove stranke, u narednom periodu nastaviti komunikaciju sa predstavnicima dijaspore sa ciljem unapređenja veza između Crne Gore i naših građana u Evropi i svijetu.

Dodaju i da URA na dijasporu Crne Gore gleda kao na šansu za povezivanje, napredak i boljitak naše države i građana u zemlji i inostranstvu.

“Tokom sastanka uže rukovodstvo URA je prezentovalo i neke ideje iz ekonomskog programa URA “Posao za sve”. Na kraju sastanka Abazović je predsjedniku Udruženja simbolično  poklonio “Peper” koji sibolizuje tradiciju i državnost Crne Gore”, saopštili su iz URA-e.

Abazovipoklanjaperper

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.