Uprava carine oduzela 998 000 komada cigareta
Ilustracija

Naplatili više od 46 miliona eura akciza

Uprava carine oduzela 998 000 komada cigareta

Uprava carina tokom ove godine naplatila je više od 46 miliona eura akciza na cigarete, što je 11 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je saopšteno da su oduzeli duvanskih proizvoda u vrijednosti oko četiri miliona eura, i to najviše u drugom dijelu godine, kada su povećane akcize.

Jelena Perućica iz Uprave carina saopštila je da je od jula do oktobra ove godine otkrivena 81 nepravilnost kad je riječ o akciznim proizvodima.

"Od čega se 75 odnosilo na cigarete. Kad su u pitanju cigarete, oduzeto je 998.000 komada cigareta, ukupne vrijednosti nešto više od 50.000 eura", rekla je Perućica. 

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.