Camaj: Vlast razočarala Albance u Crnoj Gori
Nikola Camaj

Očekivali da će realizovati više prava

Camaj: Vlast razočarala Albance u Crnoj Gori

Vlast u samostalnoj Crnog Gori je razočarala Albance. Razočarala ih je, jer su očekivali da će u jednoj malenoj Crnoj Gori, gdje su i oni uložili sebe glasanjem na referendumu, realizovati više prava, rekao je predstavnik Demokratskog saveza Albanaca (DSA) u Crnoj Gori Nikola Camaj.

On je za Dan istakao da je Demokratski savez Albanaca po mnogo čemu različit od drugih albanskih stranaka u Crnoj Gori.

"Iako preovlađuje ubjeđenje da albanske partije imaju slične programe, dosadašnja praksa je dokazala da se DSA po mnogo čemu razlikuje od ostalih, a prvenstveno zbog svoje dosljednosti u njegovanju vrijednosti i ne odstupanju od izvornih zahtjeva zarad parčeta vlasti", rekao je Camaj.

Tvrdi da se DSA razlikuje od drugih odnosom prema vlastima i prema "blagodetima" koja ona pruža.

"Mi smo, inače jedina opoziciona stranka, na svim nivoima, mada ovih dana, pred izbore, neke druge žele ostaviti utisak kako su antiDPS, i to baš one koje su u samoj vlasti", rekao je Camaj.

Po njegovom sudu, Vlada Crne Gore je uvijek za manjine činila najmanje što je mogla, odnosno minimum onoga što je morala.

On je rekao da DPS nije uspunio obećanja data Albancima pred referendum 2006. godine, te da je vlast u samostalnoj Crnoj Gori razočarala Albance.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.