Crnogorski ženski lobi: 30 žrtava incesta za 12 godina u Crnoj Gori
Ilustracija

I nasilnici i žrtve građani Crne Gore

Crnogorski ženski lobi: 30 žrtava incesta za 12 godina u Crnoj Gori

Izvršna direktorka Crnogorskog ženskog lobija, Aida Petrović, saopštila je da je u posljednjih 12 godina, u slučaju incesta, pomoć te NVO zatražilo 30 osoba.

Crnogorski ženski lobi (CŽL) već 12 godina nastoji da bude podrška žrtvama incesta.

Prema statistici koju vodi ova NVO, iz incestnih "veza" između oca i kćerke u ovom periodu rođeno je pet beba. Jedna beba rođena je iz incestne "veze" između strica i bratanične, a dvije iz incesta između brata i sestre.

"Ovo su samo slučajevi koje smo mi evidentirale kada su nam se obratili za pomoć. Koliko su druge organizacije i institucije imali sličnih slučajeva, nijesmo u saznanju, jer nema tačne statistike", kazala je Petrović za Dan.

Kako je naglasila, svi nasilnici i žrtve incesta koji su se njima obratili bili su građani Crne Gore.

"Predrasuda je da su to predstavnici romske i egipćanske populacije, osim u jednom slučaju", precizirala je ona, uz napomenu da je u posljednjih 12 godina pomoć Crnogorskog ženskog lobija zatražilo 30 osoba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.