Opozicija će imati najmanje dva kandidata za predsjednika
Ilustracija

Sekulović smatra

Opozicija će imati najmanje dva kandidata za predsjednika

Nestranačka ličnost jedini je model koji bi mogao dovesti do objedinjavanja opozicije na predsjedničkim izborima, ali se čini realnijim da će opozicija imati najmanje dva kandidata, smatraju u Centru za građanske slobode.

Izvršni direktor te nevladine organizacije, Sergej Sekulović, rekao je da je teško i nezahvalno prognozirati kolike su šanse za pobjedu opozicionog kandidata na predsjedničkim izborima ukoliko Demokratska partija socijalista (DPS) ne kandiduje svog lidera, Mila Đukanovića.

"Tačno je da je predsjednik DPS-a i dalje neko koga bi partijska stuktura najlakše prihvatila i homogenizovala se oko njega, ali to samo po sebi i ne garantuje pobjedu kandidatu DPS-a“, kazao je Sekulović agenciji Mina, prenosi portal Rtcg.

Prema njegovim riječima, mnogo toga će zavisiti od ponude sa druge strane, kvaliteta kampanje, fer ambijenta, opozicione solidarnosti u slučaju drugog kruga i kvaliteta izbora eventualnog nestranačkog kandidata.

"U svakom slučaju moramo sačekati da vlast i opozicija izađu sa konkretnim imenima da bi mogli da uđemo u ozbiljniju analitiku", dodao je Sekulović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.