Smrt šefa mafije ne znači kraj Koza Nostre
Toto Rina

Smrt šefa mafije ne znači kraj Koza Nostre

Smrt najozloglašenijeg mafijaša sa Sicilije Salvatorea Tota Rine ne znači kraj "Koza Nostre", ali će ta kriminalna grupa teško dozvoliti da jedan čovjek ikada ponovo ima takvu moć, saglasni su, s jedne strane, glavni sudija u Palermu Frančesko Lo Voi i s druge, bivši član bande Gaspere Mutolo.

"Kraj Rine nije kraj Koza Nostre", rekao je sudija Lo Voi za Rojters.

Kako je dodao, ono što ostaje da se vidi je da li će članovi "Koza Nostre" tražiti direktnog naslednika ili novu organizacionu strukturu. S njim je saglasan i Mutolo, koji je priznao da je zadavio oko 20 osoba.

Mutolo (77) je postao je zaštićeni svjedok početkom devedesetih, kada je imao 51 godinu, i ključan je svjedok u desetinama slučajeva u vezi sa mafijom, podsjeća britanska agencija.

Dodaje da je Mutolo dijelio zatvorsku ćeliju sa Rinom šezdesetih, a da je kasnije bio njegov tjelohranitelj od povjerenja i vozač.

Mutolo, koji i dalje nosi fantomku kako bi sakrio svoj identitet od kamera, kaže da je osjećao sažaljenje kada je čuo da je preminuo njegov nekadašnji prijatelj i osoba s kojom je dijelio ćeliju.

"Bio je prijatelj. Pomogao mi je. Čak je spasio moj život. Pomalo sam ga gledao kao očinsku figuru", rekao je Mutolo stranim novinarima u Rimu.

Rinova smrt malo mijenja u Siciliji, upozorio je Mutolo napominjući da mafija i dalje djeluje u Palermu.

Rina (87), najozloglašeniji mafijaš sa Sicilije, koji je bolovao od raka, juče je preminuo, javili su italijanski mediji.

Bivši šef "Koza Nostre" u zatvoru se nalazio od 1993. godine, a bio je osuđen na 26 doživotnih robija.

Vjeruje se da je Rina naložio više od 150 ubistava.

Tanjug/Rts

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.