Putin i u 65-oj odlično izgleda, evo kako izgleda njegov jelovnik
Putin voli zeleni čaj

Šta je jede predsjednik Rusije

Putin i u 65-oj odlično izgleda, evo kako izgleda njegov jelovnik

Putin mnogo putuje, širom zemlje i po cijelom svijetu. Ono što jede na putu je sasvim druga priča

Dovoljno je da čovjek baci brz pogled na fotografije ruskog lidera da bi priznao da je Putin u 65. godini života u prilično dobroj formi u odnosu na svoje vršnjake, piše Espreso .

U čemu je njegova tajna? Odgovor se donekle krije u ishrani. Ruska javnost je uvijek željna da sazna šta jede predsjednik Vladimir Putin, a portal "Russia Beyond" vam otkriva sve tajne predsjedničkog menija.

Bilde1

Putin u odličnoj formi

Predsjednički doručak!

Putin za doručak jede kašu, tvorog (ruski mladi rastresiti sir) sa medom, i pije sirova prepeličja jaja. To kažu novinari TV kanala NTV, koji su 2012. godine doručkovali sa predsjednikom. Takođe su otkrili da Putin voli da popije sok od rena i cvekle. 

Nekoliko godina kasnije ruski lider je ispričao novinarima da voli pirinač i heljdu, ali ne i ovsenu kašu.

"Ne mogu da posvetim puno vremena ishrani. Volim povrće: paradajz, krastavac, zelenu salatu. Ujutro volim da pojedem kašu, svjež sir i med. Ako mogu da biram između mesa i ribe, izabraću ribu, ali volim i jagnjetinu" - rekao je Putin i dodao da nije čovjek koji voli slatko, iako s vremena na vrijeme pojede sladoled.

Ishrana "u pokretu“!

Putin mnogo putuje, širom zemlje i po cijelom svijetu. Ono što jede na putu je sasvim druga priča.

"Kad sam na putu, volim da probam domaću kuhinju. Navikao sam na zeleni čaj... Obično ne večeram, nemam za to vremena. Popodne se trudim da jedem voće i popijem kefir kada je to moguće, a kada nije, draže mi je da ne pojedem ništa", kaže Putin. 

Prije nekoliko godina peterburški restoran "Podvorje“ je imao poseban jelovnik - "Ručak sa Vladimirom Putinom“, koji je nudio predsjednikova omiljena jela. Putin je taj restoran posjetio mnogo puta. Obično tamo naruči miješano meso (goveđi jezik, kobasicu, svinjetinu i ćufte). Voli i dimljenu jesetru sa limunom i maslacem.

Svaki put kada Putin jede sa novinarima, glavna tema postane njegov izbor jela. Na primjer, 2003. godine u kalinjingradskom restoranu "Uz put“ naručio je uhu (riblju čorbu), pitu sa crvenim kavijarom, dimljenu jegulju i palačinke s jagodama. 2008. godine je na putovanju u Tatarstan odabrao salatu, pileću supu s rezancima, govedinu sa pirinčem i pitu... Od predsjedničkog posla se još kako ogladni.

faupi

Šta Putin pije? 

2010. godine kremaljski kuvar Anatolij Galkin je rekao da Putin daje prednost vinu ili pivu. Kuvar je otkrio i recept za posebni koktel koji gosti piju na službenim prijemima: puno leda, malo soka od limuna, nana i 50 grama šampanjca. Galkin kaže da to piće odlično gasi žeđ. 

Neki mediji takođe tvrde da predsjednik voli španska crna vina. Navodno voli da popije i čašicu votke nakon obroka ili čašicu dagestanskog konjaka.

Izvor: Espreso.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.