Cetinje je za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i Zvezde Granda.
Miloš Perišić

Cetinje je za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i Zvezde Granda.

Kulturna evolucija na Cetinju je stala. Svojim dekadentnim djelovanjem ova vlast je potisla u drugi plan najveće i najljepše vrijednosti ovog grada. Umjesto svjetski poznatih umjetnika i stvaralaca, na Cetinju priliku dobijaju turbo-folk zvijezde, koje pak predstavljaju ogledalo njihovog kulturnog dostignuća, ocijenio je Miloš Perišić, kandidat za odbornika GP URA.

Cetinjska URA je, ističe Perišić, u svom programu posebnu pažnju obratila na kulturu.

"Upravo na mjestima gdje smatramo da su najveći nedostaci u ovoj oblasti, URA je pripremila plan revitalizovanja istih. Gotovo svi uočavamo da je na Cetinju potrebno osnivanje Omladinskog kulturno-rekreativnog centra, čemu URA posvećuje najveću pažnju kada je u pitanju kultura. Omladinski kulturno-rekreativni centar omogućio bi mladima da prate filmske projekcije i pozorišne predstave, kao i da imaju na raspolaganju adekvatne zabavne sadržaje. Time ćemo i cetinjskim umjetnicima i stvaraocima obezbijediti prostor za rad i izlaganje", naveo je on.

Plan Ure je da svaki objekat od nesumnjivog istorijskog i kulturnog značaja bude zaštićen, obnovljen, uređen i uvršten u turističku ponudu grada.

"Takođe, promovisaćemo kulturnu baštinu i institucije kulture, a ukupan kulturni potencijal, u razumnoj mjeri stavićemo u funkciju turističke ponude i razvoja grada. Bez rezervi, podržaćemo postojeće kulturne manifestacije, promovisaćemo nove i pomoći njihov razvoj.

URA je za Dada i Lubardu, za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i Zvezde Granda. URA je za to da u najvećim mogućim kapacitetima iskoristimo naše kulturno blago i tradiciju, a ne za njihovo zapostavljanje i uništavanje", zaključio je Perišić

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.