Obnovljena zgrada bivšeg Ruskog poslanstva novi kvalitet za Cetinje
Foto: Gov.me

Marković sa Bogdanović i Mekluni obišao zgradu

Obnovljena zgrada bivšeg Ruskog poslanstva novi kvalitet za Cetinje

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas u zajedno sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinja Aleksandrom Bogdanovićem i stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija (UN) i stalnom predstavnicom Programa UN za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Fionom Mekluni obnovljenu zgradu bivšeg Ruskog poslanstva koja je bila teško oštećena u požaru 2012. godine.

Izrazivši zadovoljstvo kvalitetom obavljenih radova premijer Marković, gradonačelnik Bogdanović i ambasadorka Mekluni saglasili su se da restaurirano zdanje predstavlja novi kvalitet za Prijestonicu, saopšteno jei z Vlade Crne Gore.

20171117CetinjePVDuskoMarkovicobilazakrekonstruisanogobjektabivsegRuskogposlanstva7

Glavni projekat restauracije zgrade bivšeg Ruskog poslanstva izrađen je 2015. godine, nakon čega je na međunarodnom tenderu za izbor Izvođača radova, koji je vodio UNDP, izabrana kompanija „Novi Volvox“ d.o.o. iz Podgorice. Radovi na obnovi počeli su 27. novembra 2015. godine. Ukupni troškovi projekta iznose 2,75 miliona eura.

20171117CetinjePVDuskoMarkovicobilazakrekonstruisanogobjektabivsegRuskogposlanstva10

Obnovljeni objekat sadrži 32 kancelarije za 100 radnih mjesta, tri sale za sastanke, svečanu salu i prateće prostorije.

Zgrada bivšeg Ruskog poslanstva sagrađena je 1903. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.