Tuzi ogroman turistički potencijal
Aida Agović

Tuzi ogroman turistički potencijal

Crna Gora je turistička destinacija koja iz godine u godinu bilježi stalan rast turista. Iako je u fokusu države razvoj turizma u južnom i sjevernom dijelu Crne Gore, Socijaldemokrate smatraju da se veliki potencijal za proširenje turističke ponude nalazi i u centralnom dijelu Crne Gore, a naročito u Tuzima, saopštila je Aida Agović kandidat na odborničkoj listi “Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Tuzi”.

"Kao mjesto koja se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Albanijom, kuda prolazi međunarodni put, s pravom možemo reći da su Tuzi pravi biser za razvoj turizma. S obzirom na specifičnosti turističke ponude u Tuzima, akcenat ćemo staviti na sljedećem.

Prevashodno, s obzirom da su Tuzi izuzetno pogodno tlo za proizvodnju poljoprivrednih dobara, neophodno je uvezati poljoprivredu sa turizmom, kao dvije najperspektivnije privredne grane našeg kraja. Stimulativnim mjerama podstaći ćemo osnivanje porodičnog biznisa. Insistiraćemo na definisanju podsticajnih mjera za proizvodnju tradicionalnih domaćih proizvoda, poput soka od divljeg nara i slično, kao i na boljoj promociji proizvođača i njihovom uvezivanju sa ugostiteljskim sektorom", pojašnjava Agović.

Takođe, kako dodaje ona veliki broj pećina koje se nalaze na teritoriji Tuzi, sigurno može privući speleologe iz različitih krajeva Evrope i svijeta, ali i ljubitelje ekstremnih sportova, od čega se može napraviti svojevrstan turistički brend.

"Osim toga, ljepote Skadarskog jezera i kompletna, veoma atraktivna, turistička ponuda koju ono nudi, takođe pozicioniraju Tuzi kao potencijalno veoma ozbiljan turistički centar Crne Gore.

Dakle, turistički resursi Tuzi su ogromni, ali nedovoljno valorizovani u proteklom periodu. Zaokruživanjem broja 3 na predstojećim izborima, izabraćete mlade ljude pune energije, dosljedne u želji i volji da te resurse konačno iskoriste na pravi način, za opšte dobro svih stanovnika Tuzi", zaključuje se u saopštenju Agović.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.