Japan: Voz krenuo 20 sekundi ranije, Željeznica uputila izvinjenje zbog neugodnosti
ilustracija

Japan: Voz krenuo 20 sekundi ranije, Željeznica uputila izvinjenje zbog neugodnosti

Japanska željeznička kompanija izvinila se putnicima nakon što je jedan njen voz krenuo 20 sekundi prije nego što je predviđeno voznim redom, prenosi BBC.

Menadžment, odgovaran za liniju Cukuba Ekspres između Tokija i grada Tsukube "iskreno se izvinio zbog neugodnosti" koje su izazvali.

U zvaničnom saopštenju, kompanija navodi da je voz trebalo da krene u 99:44:40, ali je umesto toga krenuo u 09:44:20 sati.

Do greške je došlo zato što osoblje nije provjerilo vozni red, kaže se u saopštenju. Kompanija navodi da zbog ove neugodnosti nije bilo žalbi putnika.

Na toj liniji voz treba za 45 minuta da iz Tokija stigne u Tsukubu.

Japan se ponosi mrežom brzih željeznica (Shinkansen) kojom je od 1964. godine do danas putovalo više od 11 milijardi putnika, a nije zabilježen ni jedan smrtni slučaj zbog sudara ili izlijetanje vozova iz šina.

Kašnjenje vozova, brzih ili regularnih linija, toliko rijetka da svaki put kad se dogode to bude vijest, prenosi Danas.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.