Zbog droge uhapšene 4 osobe, traga se za još jednim Bjelopoljcem
Droga pronađena u Bijelom Polju,Foto:Uprava policije

Policijska akcija „Uragan“

Zbog droge uhapšene 4 osobe, traga se za još jednim Bjelopoljcem

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, realizovali višemjesečnu policijsku akciju „Uragan“ koja je bila usmjerena na suzbijanje ulične prodaje opojnih droga, kao i na lica koja su se, kako se sumnja, bavila krijumčarenjem opojne droge u zemlje Zapadne Evrope, saopštila je Uprava policije.

Izvršeni su pretresi stanova i kuća koje koristi pet lica. Od tih pet lica četiri je lišeno slobode dok je jedno lice u bjekstvu, navode iz policije.

Prethodnih mjeseci su uhapšena još četiri lica, što znači da je akcijom obuhvaćeno ukupno devet lica.

"Tokom višemjesečnog sprovođenja akcije zaplijenjeno je ukupno 6,7 kg marihuane i pet grama heroina. Zaplijenjeno je i oko sedam grama kokaina", navode iz UP. 

Nakon pretresa uhapšeni su D.S. iz Berana, D.C. iz Bijelog Polja, V.B. iz Bijelog Polja i D.Đ. iz Bijelog Polja, dok se za O.Č. iz Bijelog Polja koji je u bjekstvu traga. Pretresima u stambenim prostorijama ovih pet lica pronađeno je oko 90 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, sedam grama praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, 12 komada municije cal. 7,9 mm i ručna bomba - navodi se u policjskom saoštenju.

Četiri uhapšena lica će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je i peto lice koje je u bjekstvu.

Iz Uprave policije podsjećaju da su u prethodnom periodu slobode lišena još četiri lica, i to dva osumnjičena za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga (M.B. i S.V. iz Bijelog Polja) i dva za koja se tužilac izjasnio da se radio o prekršaju iz  Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga (M.B. iz Berana i B.F. iz Mojkovca).

Akcija je sprovedena u sadejstvu sa službenicima CB Bijelo Polje, CB Berane i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.