Poruka DPS-u: Dolazimo ponovo po obećana radna mjesta

Akcija Građanskog bloka

Poruka DPS-u: Dolazimo ponovo po obećana radna mjesta

Demokratska partija socijalista je još jednom dokazala da njihova predizborna obećanja nisu ništa do mazanje očiju građanima u cilju prikupljanja političkih poena, ocijenili su građani okupljeni oko Građanskog bloka, koji su od te partije, po obećanju poslanice DPS-a Ane Nikolić pošli da od njih traže članske knjižice i posao.

Nikolić je nedavno, tokom predizborne kampanje na Cetinju poručila mladima da, ako je smetnja za njihovo zaposlenje partijska knjižica, uzmu knjižicu DPS-a i problem će biti riješen.

“Došli smo da po njihovom obećanju tražimo članske karte i posao i, u 14 sati, dok traje radno vrijeme, zatekli zatvorena vrata”, navode danas okupljeni, dodajući da je današnji potez DPS- još jedan u nizu dokaza da ne rade u cilju pružanja usluga građanima i zadovoljenja njihovih potreba.

“Umjesto toga, na najavljenu posjetu aktivistkinja i aktivista GI kancelariji DPS-a u Podgorci, domaćini su odgovorili – ključem u bravu. Da li ih je bilo samo strah, pa su slušali protest iza vrata, ili su se samo pravovremeno povukli, ostaje nepoznato. Na jasnu poruku Ane Nikolić da je članska karta DPS-a siguran put do posla, danas se odazvalo petnaestak aktivista. Iako je raspoloženje da se učlane u ‘Mi znamo kako’ partiju bilo izvjesno – do članskih karata, a samim tim i obećanih radnih mjesta nismo uspjeli da dođemo. Gazda kuće je utekao i ne znamo tačno kad će da bude spreman da se vrati. Poruka mu je jasna – doćićemo ti na kuću opet. Po ponuđena radna mjesta”, navode iz Građanskog bloka.

Mirsad Kurgaš iz Bara je kazao kako su ga građani iz unutrašnjosti Crne Gore, povodom obećanja Nikolić, pitali gdje da se obrate DPS-u za posao – da li u lokalnim odborima u svojim gradovima ili da to učine u centrali partije, u Podgorici.

Jedna od inicijatorki formiranja Građanskog bloka, Aleksandra Šofranac, kazala je nedavnoda je pozivom mladima da uzmu partijske knjižice DPS-a i da će tako riješiti problem zapošljavanja, Nikolić samo učvrstila uvjerenje da je Građanski blok jedini put ka rušenju partitokratskog sistema i postavljanju novog na temeljima depolitizacije javnog sektora.

Ona smatra da je pri zapošljavanju neophodno obezbijediti potpunu transparentnost i, pri izboru kandidata, garantovati profesionalnu selekcija na osnovu stvarnih kompetencija.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.