Za izradu sekundarne kanalizacione mreže u Baru 500.000 eura

Prezentovani infrastrukturni projekti

Za izradu sekundarne kanalizacione mreže u Baru 500.000 eura

Opštinski odbor DPS Bar održao je tribinu na kojoj su članovima, simpatizerima i građanima prezentovani infrastrukturni projekti koji se realizuju u mjesnim zajednicama Bar IV i Bar V.

Koordinatori DPS-a za Mjesne zajednica Bar IV Zarija Franović i Bar V Branko Branković podsjetili su prisutne na projekte koji su do sada realizovani.

"U Mjesnoj zajednicu Bar IV u proteklom periodu završeni su radovi na elektroinstalacijama u vrijednosti od 300.000 eura koje je realizovala Elektroprivreda Crne Gore, saniran je Sutormanski put u vrijednosti od 15.000 eura, asfaltirna Burtaiška ulica, urađen potporni zid Rene, asfaltirana Tršanjska ulica, asfaltirana ulica 192 i ulice u naselju Rena, sanirani su i izdrađeni kanali duž cijele mjesne zajednice, izgrađen je i kanalizacioni kolektor u dužini od preko 2km, a vrijednost radova je bila 380.000 eura. Trenutno su u toku radovi na asflatiranju ulice Stara pruga u dužini od 800m a vrijednost ove investicije je 103.000 eura. Nakon završetka ove ulice, planirano je da se počne sa sanacijom i adaptacijom putnih pravaca po prioritetima Mjesne zajednice Bar IV. Za naredni period je planiran završetak DUP-a Bar IV, nastavak izvođenja radova na rasvjeti, kao i na poslovima zamjene i modernizacije vodovodnih cijevi za šta je opredijeljeno 200.000 eura. Planirana je i izrada projektnog rješenja za nastavak Bulevara od zgrade Suda do pružnog prelaza, dok je u periodu 2018 -2020 godina u planu izrada sekundarne kanalizacione mreže za šta je opredijeljeno 500.000 eura", saopšteno je iz barskog DPS-a.

Branko Branković je podsjetio da se u Mjesnoj zajednici Bar V završilo sa sanacijom udarnih rupa kod Crnog potoka, kod potoka Maskića, na putnom pravcu Biskupada-Tuđemili, a završeno je i sa sanacijom puta Velembusi – Rumija.

"Vrijednost završenih radova u ovoj Mjesnoj zajednici je 15.000 eura. U narednom periodu predviđena je sanacija klizišta ispod kuće Todorovića u vrijednosti od 8.000 eura, asfaltiarnje puta Patičin – kamen pod Đerinac investicija vrijedna 10.000 eura, nasipanje puta prema maslinjacima ka Svetom Viću, kao i asfaltiranje od Mlina Smatljika u dužini od 1km. Kao jedan od najvažnijih projekata je sanacija mosta u Zupcima", saopšteno je iz DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.