OVE navike vas mogu skupo koštati
Ilustracija

Smatraju vas neprofesionalnim

OVE navike vas mogu skupo koštati

Iako posjedujete određeno znanje i vještine za posao koji obavljate, sljedeće stvari vaš nadređeni neće tolerisati. Ujedno, imajte u vidu da ove greške ostavljaju utisak neprofesionalne osobe.

Radno mjesto, vaš rad, trud i zalaganje su ključne stvari za dobro obavljanje svakodnevnih radnih zadataka. Ako zanemarite bilo koju stvar koja je u opisu vašeg posla, vaše sposobnosti i znanje mogu da padnu u potpuno drugi plan.

Ove navike se vezuju sa neprofesionalne osobe, te vam savjetujemo da ih se što prije riješite.

Korišćenje mobilnog telefona

Cjelodnevno korišćenje mobilnog, tipkanje po ekranu i privatni razgovori često su na spisku zabranjenog ponašanja u brojnim kompanijama. Osim ako je vezano za posao, ovakvo ponašanje se neće svidjeti nijednom poslodavcu. Naš savjet je da se oduprete provjeravanju društvenih mreža i dopisivanju, sem u hitnim situacijama.

Tračarenje

Ako želite profesionalno da obavljate svoj posao i da takvu sliku ostavljate na kolege, držite se podalje od svih vrsta ogovaranja. Tračerenje smanjuje produktivnost, a imajte u vidu da time stvarate veoma lošu radnu atmosferu.

Neuredno radno mjesto

Osim što šaljete lošu sliku o vama, neurednost vam može otežati koncentraciju. Neorganizovanost, odnosno razbacane stvari, će vam i oduzeti mnogo vremena jer ćete stalno morati da kopate po stvarima kako biste pronašli ono što vam treba.

Zanemarivanje kodeksa oblačenja

Mnoge kompanije imaju svoja pravila odijevanja. Ako je to slučaj i kod vas, onda sigurno znate da prekratke haljine, majice s bretelama i duboki dekoltei apsolutno nisu prihvaćeni. Zato, ako još ne poštujete kodeks oblačenja, razmislite dobro o tome. Poznato je da neumjesno oblačenje odaje utisak neprofesionalnosti.

Stalno kašnjenje

Ne postoji osoba kojoj se nije desilo da zakasni na posao. Jedno kašnjenje, bilo da je riječ o saobraćajnom kolapsu, lošim vremenskim uslovima ili iskrslom privatnom problemu koji morate hitno da riješite, desi se svakome. Ipak, stalno kašnjenje spada u loše radne navike koje aposlutno smetaju svim vašim odgovornim kolegama, a posebno poslodavcu.

Superžena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.