Redžematović: Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u mlade
Elvisa Redžematović

Da se izgradi škola na Karabuškom polju

Redžematović: Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u mlade

Bošnjačka stranka neće odustati od realizacije najznačajnijeg kapitalnog projekta u opštini – izgradnje osnovne škole u naselju Karabuško polje, poručuje Elvisa Redžematović, kandidatkinja na izbornoj listi Bošnjačke stranke u Tuzima – “U jedinstvu je snaga” dr Nedžad Drešević.

Ona kaže da će se zalagati za povećanje sredstava u budžetu opštine, kojim bi se nastavila praksa da se svake godine stipendira što veći broj studenata i srednjoškolaca.

“Djeca, odnosno mladi, najvrjedniji su resurs koji jedna država može imati, i njena je obaveza da povede maksimalnu brigu o tom blagu koje je garancija njene budućnosti. Vodeći se time, Bošnjačka stranka će u narednom periodu veliku pažnju posvetiti upravo unapređenju ove oblasti u Tuzima”, poručuje Redžematović.

On tvrdi da,  kao autentični predstavnik bošnjačkog naroda,  već duži niz godina daju doprinos afirmaciji i podizanju svijesti bošnjačkog naroda o upotrebi i značaju očuvanja maternjeg-bosanskog jezika.

“Bosanski jezik u Crnoj Gori ustavna je kategorija koja je provedena i u obrazovni sistem, i kao takva mora da se unapređuje i implementira. Dakle, obrazovni program mora poštovati nacionalne vrijednosti bošnjačkog naroda, u skladu sa najvišim standardima o ljudskim i manjinskim pravima. Insistiraćemo da se djeci pripadnicima bošnjačkog naroda, obezbijedi školovanje na maternjem, bosanskom jeziku i pismu i da nastavni programi obuhvate, pored ostaloga i istoriju i kulturu naroda kojem pripadaju. Jer, očuvanje bosanskog jezika ključ je za očuvanje nacionalnog identiteta bošnjačkog naroda”, poručila je Redžematović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.