Novi izum: Lak za nokte koji sprječava silovanje
Ilustracija

Novi izum: Lak za nokte koji sprječava silovanje

Modna industrija, zahvaljujući tehnološkim izumima, ponudila je sredstvo kojim će pokušati spriječiti da djevojke postaju mete seksualnih napada, tako što će koristiti takozvani lak koji sprječava silovanje.

Riječ je o izumu kompanije Undercove Colors, u koji je uloženo oko 5.5 miliona dolara, a koji ustvari spriječava da vam u piće bude ubačena droga za silovanje, prenosi PSFK.

Tačnije, lak za nokte ove kompanije promijeni boju čim dođe u kontakt s drogom za silovanje, čime se nadaju da će spriječiti veliki broj potencijalnih silovanja u cijelom svijetu.

Prvi koncept proizvoda bio je studentski projekt iz 2014. godine, te je tada osmišljeno da je potrebno da djevojke drže nalakiran nokat u blagom kontaktu s pićem, čime će potvrditi da je sigurno da ga popijete.

Ako u piću postoje supstance poput rufinola, ksanaksa ili gama-hidroksibuterna kiselina, koje spadaju u najčešće droge za silovanje, lak za nokte će promijeniti boju i tada znate kako da reagujete.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.