Stanić: Novac za seoske puteve završi u džepu članova DPS-a
Ivan Stanić

Stanić: Novac za seoske puteve završi u džepu članova DPS-a

Aktuelna lokalna vlast je prepoznata po netransparentnom trošenju budžetskih sredstava. Ne treba da čudi takav odnos, imajući u vidu da DPS sprovodi partijske interese i zloupotrebljava novac građana. Očito da se prikriva novac građana upotrijebljen za partijsko zapošljavanje i vršenje različitih usluga članovima. Tako da novac koji treba da se upotrijebi za seoske puteve i vodovode, obično završi u džepovima zaslužnih članova DPS-a a da to građani i ne znaju, saopštio je Ivan Stanić nosilac liste Demokrata na izbornima u Mojkovcu.

Stanić kaže da je pravo javnosti da zna sve o svakom potrošenom centu novca obveznika i to je princip koje će uvesti Demokrate odmah nakon preuzimanja vlasti.

"Demokrate smatraju da je potpuna fiskalna transparentnost ključ reforme. Svaki budžetski korisnik mora na zvaničnoj internet stranici učiniti dostupnim sve dokumente o svakom aktu raspolaganja budžetskim sredstvima. U svakom trenutku moraju biti javno dostupni na zvaničnom sajtu podaci o licima prema kojima su usmjerena budžetska sredstva i podaci o dokumentu koji je pravni osnov za raspolaganje budžetskim sredstvima. Potpuna i precizna slika o javnim prihodima, takođe mora biti javno dostupna. Objavljivanje planova javnih nabavki, sa obrazloženjem svrsishodnosti svake pojedinačne javne nabavke, svih dostavljenih ponuda i izvještaja odgovornih lica", saopštio je Stanić.

Demokrate su kako dodaje odlučne da prekinu sa praksom upravljanja novcem građana, iza leđa naroda.

"Građani moraju znati gdje ide svaki cent. Od 26.novembra nakon što politički nokautiramo DPS, uspostavićemo novi sistem upravljanja. Funkcioneri Demokratske Crne Gore radiće isključivo za narod i u interesu Mojkovca. Otuda ogromna podrška politici Demokrata koja je iskrena, čista i poštena. Više ne postoji ni jedna dilema da će DPS biti ubjedljivo poražen, a da će Demokratska Crna Gora predvoditi Mojkovac ka boljoj i ljepšoj budućnosti", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.