Zamjenik komandanta kopnenih snaga SAD za Evropu u posjeti VCG
Foto: Vojska Crne Gore

Major Džon Gronski

Zamjenik komandanta kopnenih snaga SAD za Evropu u posjeti VCG

Zamjenik komandanta Kopnenih snaga SAD za Evropu general-major Džon Gronski (John Gronski) boravi u posjeti Vojsci Crne Gore gdje se sastao sa vršiocem dužnosti načelnika Generalštaba VCG brigadnim generalom Ilijom Dakovićem.

Posjeta je organizovana u cilju podrške razvoju kapaciteta i sposobnosti Vojske Crne Gore kao oružanih snaga nove članice NATO-a.

General Gronski je istakao da prvi put boravi u posjeti Crnoj Gori u svojstvu zamjenika  Kopnenih snaga SAD za Evropu, ali da je na prethodnoj dužnosti u Nacionalnoj gardi Pensilvanije upoznat sa Državnim partnerskim programom između Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore.

On je izrazio zadovoljstvo povodom prezentovanih sposobnosti i kapaciteta Vojske Crne Gore i zahvalio na doprinosu VCG aktivnostima Alijanse, posebno učešćem u misiji u Avganistanu.

„Građani Crne Gore bi trebalo da budu ponosni na svoju Vojsku i njene sposobnosti“, istakao je general Gronski.

General Daković je zahvalio generalu Gronskom na podršci Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država Vojsci Crne Gore na putu potpune vojne integracije u NATO, i istakao da će VCG nastaviti da pruža punu podršku interesima Alijanse.

„Mi smo na današnjem sastanku razmatrali dalje unapređenje saradnje u cilju jačanja naših kapaciteta i sposobnosti da, kao članica NATO-a odgovorimo na sve eventualne izazove“, naglasio je general Daković.

Nakon sastanka delegacija je obišla Centar za obuku i Pješadijski bataljon VCG u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.